Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Gebruik een omleidingsplug-in
Alternatieve oplossingen

Hoe maak je een 301-omleiding in wordpress

Trefwoorden: WordPress 

Gebruik een omleidingsplug-in
Alternatieve oplossingen

Het beheren van een site vereist soms een bericht of pagina die moet worden verplaatst of getrashed. In dit geval zijn er een paar omleidingen die u kunt doen om uw pagina's te behouden van de gevreesde 404. De belangrijkste manier voor permanente omleiding is met een 301. Als de omleiding slechts tijdelijk is, kunt u een 302 gebruiken. Deze gids zal worden gebruikt over het instellen van een permanente omleiding.

Gebruik een omleidingsplug-in

De eenvoudigste manier om dit te beheren is met een omleidingsplug-in. Nadat u bent ingelogd op uw beheerderspagina, volgt u deze stappen:

  1. Ga naar uw plug-ins en zoek naar Redirect
  2. Zoek een plug-in die u wilt gebruiken
  3. Installeer de plug-in

U kunt onze volledige plug -in -installatiehandleiding volgen.

Nadat u de plug-in hebt geïnstalleerd, moet u het activeren.

  1. Selecteer geïnstalleerde plug-ins
  2. Zoek de plug-in die u hebt geïnstalleerd
  3. Klik op de knop Activeren

Zodra u de plug-in hebt die u wilt gebruiken. U bent nu klaar om te gaan en uw omleidingen te beheren. U kunt dit doen vanuit de categorie Tools van het WordPress Admin-gebied en selecteer vervolgens omleiding.

Vanaf hier kunt u beginnen met het toewijzen van specifieke pagina's of posten die moeten worden omgeleid naar andere pagina's of posten. Elke plug-in heeft zijn eigen setup en unieke functies over hoe ze dit bereiken, dus het is belangrijk om de documentatie van de Auteur van de plug-in te lezen.

Alternatieve oplossingen

Een andere manier is om de 301-omleidingen te maken door uw .htaccess-bestand handmatig te bewerken. Dit is ingewikkelder en betrokken, dus we hebben een gids over dit doen hier Als u geïnteresseerd bent en liever geen plug-in gebruikt.

Geschreven door Hostwinds Team  /  april 21, 2018