Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Verwijder een gebruiker in Debian

Hoe een gebruiker te verwijderen (Debian)

Trefwoorden: Debian 

Verwijder een gebruiker in Debian

Misschien vindt u dat u op een gegeven moment een gebruikersaccount hebt die niet langer nodig is en moet worden verwijderd van uw server. Zoals altijd, raden we aan om een snapshot-back-up te maken voordat u wijzigingen in uw account aanbrengt en vóór deze handleiding volgen.

Verwijder een gebruiker in Debian

Het verwijderen van een gebruiker in Debian is een eenvoudig proces, maar voordat we moeten gaan om door te gaan en in te loggen op uw server via SSH.Als dit niet iets is waarmee u bekend bent, raadpleegt u ons artikel: Verbinding maken met uw server via SSH. Er zijn twee verschillende methoden om gebruikersaccounts en virtuele gebruikers te verwijderen uit een Debian-installatie.

Als u het gebruikersaccount wilt verwijderen, maar alle bestanden met dat account houden, gebruikt u de volgende opdracht als de Root- of Sudo-gebruiker.Als u de SUDO-gebruiker bent, zorg er dan voor dat u de SUDO-opdracht gebruikt voordat u de rest van de opdracht invoert en hieronder wordt vervangen door de werkelijke gebruikersnaam die u wilt verwijderen:

userdel

Als u het gebruikersaccount wilt verwijderen en alle bestanden uit hun thuismap en de e-mailspoel wilt verwijderen, gebruikt u de volgende opdracht als de root- of sudo-gebruiker.Als u de SUDO-gebruiker bent, zorg er dan voor dat u de SUDO-opdracht gebruikt voordat u de rest van de opdracht invoert

userdel -r

Geschreven door Hostwinds Team  /  juni- 12, 2018