Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Bekijk de serverinformatie vanuit cPanel
Ping het domein
IntoDNS
DNSWatch

Hoe u het IP-adres van uw domein kunt achterhalen

Trefwoorden: DNS 

Bekijk de serverinformatie vanuit cPanel
Ping het domein
IntoDNS
DNSWatch

Er zijn een paar manieren om het IP-adres te vinden dat aan uw domein is toegewezen. Dit artikel behandelt 4 methoden die u kunt gebruiken om deze informatie snel te vinden.

Om de in dit artikel uiteengezette stappen te gebruiken, moet u ervoor zorgen dat uw computer toegang heeft tot internet en dat u de naam van het domein kent dat u wilt zoeken.

Bekijk de serverinformatie vanuit cPanel

Als u een CPANEL-account hebt, logt u in en klikt u op en klikt u op de link van de serverinformatie aan de rechterkant van de pagina zoals hieronder weergegeven:

De volgende pagina toont u het speciale of gedeelde IP-adres van uw account, evenals een andere nuttige informatie over uw servers zoals uw hostingpakket, servernaam, CPANEL-versie, Apache-versie, PHP-versie, MySQL-versie, architectuur, besturingssysteem, padnaar Sendmail, pad naar Perl, Perl-versie en kernel-versie.

Ping het domein

Meestal kunt u het IP-adres voor een domein vinden door het domein te pingelen.Dit kan worden gedaan vanaf uw lokale pc.De stappen kunnen echter variëren, afhankelijk van het besturingssysteem dat u gebruikt.Om dit proces te vereenvoudigen, kunnen we een online ping-tool gebruiken, zoals https://ping.eu/ping/.Nadat u de vorige link hebt geopend, voert u de domeinnaam in die u wilt controleren op het tekstvak en klik op Go.U moet beginnen met het zien van de uitvoer van de ping-tool, die het IP-adres voor het domein moet omvatten.

IntoDNS

Een andere geweldige manier om het IP-adres van een domein te verkrijgen is door gebruik te maken https://intodns.com/. Inodns is een geweldige site die je DNS-gerelateerde informatie voor de meeste domeinen zal laten zien. Om het IP-adres te vinden, voert u de betreffende domeinnaam in het tekstvak in en klikt u op Rapport. Zodra het rapport is gegenereerd, kunt u naar de onderkant scrollen en de www A Record Column vinden. De kolom rechts van de WWW-kolom moet het IP-adres bevatten voor het domein.

DNSWatch

Zoals intodns, DNSWatch Hiermee kunt u een IP van een domein verkrijgen door zijn een record op te lossen. U moet het domein invoeren in de hostnaam of IP-TEXTBOX en klikt op het oplossen ervan. Vervolgens moet u worden begroet met een gevonden record: gevolgd door het IP-adres van het domein.

Geschreven door Michael Brower  /  juni- 22, 2017