Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Hoe Node.js op CentOS te installeren
Hoe Node.js op Debian te installeren
Snelle test om te controleren of Node.js is geïnstalleerd

Hoe Node.js op Linux te installeren

Trefwoorden: Linux 

Hoe Node.js op CentOS te installeren
Hoe Node.js op Debian te installeren
Snelle test om te controleren of Node.js is geïnstalleerd

Samen met de vele technologieën die er zijn, zoals Ruby, Python en PHP, heb je misschien gehoord van een genaamd Node.js. Node.js is een lichtgewicht en schijnbaar efficiënte JavaScript-runtime die kan worden gebruikt om JavaScript-code buiten de browser uit te voeren. Onder de andere verbluffende functies die Node.js heeft ingepakt, is het een populaire keuze voor websites om te gebruiken. Modern-Day, het is eenvoudig en gemakkelijk in te stellen hoewel het nog steeds intimiderend kan zijn. Hier zullen we u laten zien hoe u Node.js en Node Package Manager (NPM) op uw server kunt installeren.

Hoe Node.js op CentOS te installeren

Deze installatiehandleiding gaat vertrouwen op de krullen opdracht. Als u geen curl hebt geïnstalleerd, kunt u dit in uw console typen:

sudo yum install curl

Zodra dat is geïnstalleerd, gaat u verder met de onderstaande stappen.

Maak verbinding met je VPS via SSH.

Hier willen we de Node.js-repositories toevoegen zodat yum weet waar hij moet zoeken naar de nieuwste Node.js tijdens de installatie. Om dit te doen, wil je de opdracht typen:

curl --silent --location https://rpm.nodesource.com/setup_8.x | sudo bash -

Eenmaal dat is voltooid, kunt u NODE.JS.JS nu installeren Om dit te doen, wil je deze opdracht gebruiken:

sudo yum install -y nodejs

Dit zal Node.js op uw Centos-systeem installeren. U ziet periodieke vooruitgang terwijl deze installeert. Het kan meestal een paar minuten duren om de installatie te voltooien. Maar het laat het u weten als het is voltooid.

Nadat de installatie van Node.js is voltooid, had het de Mode Pakketbeheerder moeten installeren. Om te controleren of beide correct zijn geïnstalleerd, kunt u deze opdrachten typen:

Voor het controleren van de installatie van Nodejs:

node -v

**
Voor het controleren van de installatie van het knooppakketbeheerder: **

npm -v

Als de installatie met succes is voltooid, moet u een vermelde versienummer zien.Als u dat niet ziet, of u een foutbericht ziet dat het opdracht niet bestaat, is het waarschijnlijk de installatie niet succesvol.

Hoe Node.js op Debian te installeren

Voordat u Node.js op Debian installeert, wilt u ervoor zorgen dat u de krullen commando geïnstalleerd voordat u verder gaat. Voor Debian kunt u dit installeren door het volgende commando te typen:

sudo apt-get install curl

Nadat u dat hebt geïnstalleerd, gaat u verder met de onderstaande stappen om Node.js en NPM op uw server te installeren.

Begin door via SSH verbinding te maken met uw Debian-installatie.

Eenmaal aangesloten, wil je de repositories toevoegen, zodat Debian weet wat je verwijst wanneer je het vraagt om Node.js.js te installerenOm dit te doen, kunt u de opdracht gebruiken:

curl -sL https://deb.nodesource.com/setup_8.x | sudo -E bash -

Het kan even duren voordat Debian die repository heeft toegevoegd, maar als u klaar bent, kunt u doorgaan met het installeren van Node.js. Gebruik daarvoor het commando:

sudo apt-get install -y nodejs

Dit kan ook een beetje tijd nemen om te installeren en op te zetten op het systeem. Hoewel het eenmaal klaar is, zal het je laten weten. Controleer of de installatie met succes is voltooid. Precies zoals het is gedaan in de stappen voor CentOS, wil je de versienummers controleren. Typ deze opdrachten om dat te doen,

Voor het controleren van de installatie van Nodejs:

node -v

**
Voor het controleren van de installatie van het knooppakketbeheerder: **

npm -v

Als de installatie is geslaagd, moet u een versienummer laten uitvoeren wanneer u de opdracht typt.Als u dat niet ziet, of u een foutbericht ziet dat het opdracht niet bestaat, is het waarschijnlijk de installatie niet succesvol.

Snelle test om te controleren of Node.js is geïnstalleerd

Afgezien van het testen van de versie in de bovenstaande handleidingen, kunt u ook een eenvoudig klein Node.js-document maken en dit uitvoeren om te controleren of alles correct werkt. Om dit te doen, zijn er een paar stappen die hieronder kunnen worden gevolgd.

Maak een bestand aan met de naam test.js. Dit kan eenvoudig worden gedaan met deze opdracht:

touch test.js

Nadat u dat bestand heeft gemaakt, wilt u dit bestand bewerken. In beide besturingssystemen zijn er verschillende manieren om dit te doen. Hier zullen we de teksteditor gebruiken nano In deze handleiding is een eenvoudige opdrachtregel-teksteditor. Gebruiken nano Om uw zojuist gemaakte bestand te bewerken, typt u de volgende opdracht:

nano touch.js

Met die opdracht wordt de teksteditor van de console geopend met dat bestand geopend. Hier is een voorbeeld dat we zullen gebruiken om de installatie van Node.js te testen:

const t_http = require('http');
const t_port = 80;
const t_ip = '0.0.0.0';
t_http.createServer(function(a_req, a_res) {
a_res.writeHead(200, {'Content-Type': 'text/plain'});
a_res.end('Test Site');
}).listen(t_port, t_ip);
console.log('Web Server is running on ' + t_ip + ':' + t_port);

Nadat u alles in het bestand hebt getypt, kunt u drukken Besturing + X tegelijkertijd om de teksteditor te sluiten en druk vervolgens op Y om het bestand op te slaan.

Nadat u het bestand heeft opgeslagen, kunt u het bestand nu uitvoeren door de volgende opdracht te typen:

node test.js

Dit zou iets moeten weergeven dat lijkt op "_web-server wordt uitgevoerd op 0.0.0.0:80_".

Als u het IP-adres van uw server in uw webbrowser navigeert, moet u de testsite zien.Als u een browser op dezelfde server gebruikt, kunt u invoeren 127.0.0.1. Als u eenmaal heeft gecontroleerd of het er goed uitziet en wordt weergegeven, kunt u de webserver op uw server sluiten door op te drukken Besturing + C tegelijkertijd om het programma geforceerd te sluiten.

Als u vragen moet hebben of hulp wilt, neem dan contact met ons op via livechat of door het indienen van een ticket met ons technische ondersteuningsteam.

Geschreven door Hostwinds Team  /  april 24, 2018