Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Plesk installeren

Hoe Plesk op een wolk VPS te installeren

Trefwoorden: Plesk 

Plesk installeren

Plesk is een webhostingbedieningspaneel, vergelijkbaar met CPANEL, gebruikt voor hostingbeheer.Het werkt meestal op een Windows-besturingssysteem en vereist licenties om buiten de aangeboden gratis proeven te werken.Hoewel Plesk niet helemaal gratis is, biedt het meerdere voordelen voor het beheer van uw websites of servers.Veel van deze voordelen integreren in een CSM (content management-systeem), die u kunt gebruiken om populaire websitoepassingen zoals WordPress, Drupal en meer te installeren.

PLESK's gebruikersmanagementmodel is geschikt voor speciale en gedeelde hosting om serverbeheerders te bieden met de mogelijkheid om nieuwe websites in te stellen, wederverkoperaccounts, e-mailaccounts en het bewerken en het maken van DNS-vermeldingen via een web-gebaseerde interface.De functies en oplossingen van Plesk omvatten de automatisering en het beheer van domeinnamen, e-mailaccounts, webtoepassingen, programmeertalen, databases en infrastructuurtaken om een kant-en-klare omgeving te bieden met solide beveiliging in alle lagen en besturingssystemen.

Plesk ondersteunt de meest populaire database-motoren, en het wordt verzonden met de bijbehorende database-managementtools om dit te doen.Plesk voor Linux ondersteunt MariaDB, MySQL en PostgreSQL-databaseservers.Plesk voor Windows ondersteunt Microsoft SQL en MySQL.

Het Plesk-platform bevat uitbreidingen voor back-up, DNS-, cloud-, beveiligings- en serverhulpmiddelen.En het bedieningspaneel ervan stelt zijn gebruikers in staat nieuwe websites in te stellen, wederverkoper-accounts, e-mailaccounts, bewerking en maken van DNS-vermeldingen, en nog veel meer via een web-gebaseerde interface.

Plesk wordt gebruikt en aangeboden door duizenden hostingbedrijven en cloud-serviceproviders over de hele wereld.Deze omvatten ongelooflijk gevestigde bedrijven zoals Godaddy, AWS, Google, Microsoft Azure, en nog veel meer.

Plesk's Web Server Management Tools Secure and Automate Server- en Website Administration, evenals operaties om tijd vrij te maken en ontwikkelaars, ontwerpers en agentschappen te focussen op hun kernactiviteiten.

Plesk biedt drie licenties voor gebruik met opties voor zowel een dedicated server of een virtuele server (VPS) met de keuze.Merk op dat de dedicated serverlicenties duurder zijn voor elk aanbod.

Plesk Web Admin-editie: Admin-editie zorgt voor het beheer van maximaal 10 domeinen.Voor basisbeheer van eenvoudige websites, zonder de uitgebreide gereedschappen en functies die meer uitgebreide edities bieden.

Plesk Web Pro-editie: Dit biedt managementmogelijkheden voor maximaal 30 domeinen, terwijl de mogelijkheid biedt om de PLESK WordPress Toolkit te gebruiken.

Plesk Web Host-editie: Het voorlaatste aanbod van Plesk levert onbeperkt domeinbeheer aan de eigenaar.PLESK's Web Host Edition biedt de mogelijkheid voor een beheerder om ook extra reselleraccounts te creëren, handelt als een webhostaanbieder.

Plesk biedt ook een robuust leercentrum bij Universiteit Plesk.Plesk biedt certificeringen, cursussen en examens waarmee iedereen een meester kan worden.Kies uit een veelheid aan onderwerpen, variërend van het Plesk Obsidian Expert-platform naar de SEO Toolkit-aanbiedingen.

Plesk-vereisten

EEN Wolk VPS Met Windows Server 2012 of hoger geïnstalleerd, zijn Microsoft Remote Desktop Connection en een Plesk -licentie vereist om door te gaan met deze zelfstudie.

U kunt PLESK-licenties via verschillende middelen kopen, maar hostwinds bieden hen via onze diensten.U kunt de licenties kopen in het gedeelte Services en Addons van het Hostwinds-clientportal.

Om uw PLESK-licentie via het Hostwinds-clientportaal te bestellen, moet u eerst inloggen op uw clientportal door naar de rechterbovenhoek van de website van Hostwinds.com te gaan en op de link Link te klikken.Nadat u dit hebt gedaan, wordt u naar de clientportaal getransporteerd en vanaf hier, kijk dan aan de linkerkant van de blauwe menubalk voor de Dropdown Link van Services.Klik van deze vervolgkeuzelijst op de volgorde Nieuwe Services Link of bekijk beschikbare Link van Addons.Als u op een van deze links klikt, brengt u naar een pagina die een categorieën zal presenteren die op de linkerkant van het dashboard wordt neergezet.

Klik vanaf daar op de licenties Link om een lijst met licenties die voor u beschikbaar zijn te bekijken en zoek naar een PLESK-paneellicentie.Klik op de knop Green Order Nu op de licentie-editie die u wilt kopen en betalen voor de licentie.Eenmaal gekocht, kunt u al uw licentie-inloggegevens bekijken door naar de Dropdown Link naar de Diensten te gaan en op de link My Services te klikken.Klik vervolgens op de naam van de licentienaam of de GROENE MEASE-knop rechts in dezelfde rij om naar de informatiepagina van de licentie te gaan.Je hebt nu alle informatie die je nodig hebt om de rest van deze tutorial te voltooien.

Notitie: Voordat u Plesk installeert, moet u zich eerst inloggen op uw cloud VPS en een Windows-update uitvoeren.

Plesk installeren

Stap 1: Om te starten, moet u het verstrekte Plesk-installatiepakket downloaden.Ga vanuit een webbrowservenster in de VPS, ga naar:

https://installer-win.plesk.com/plesk-installer.exe

Stap 2: Vervolgens moet u het Plesk-installatiepakket uitvoeren.

Doe dit door de Windows-opdrachtprompt te openen en voer vervolgens het volgende uit:

Open Windows-opdrachtprompt en voer vervolgens het volgende uit:

Cd c:\users\administrator\downloads
plesk-installer.exe --web-interface

Stap 3: Log in op het Plesk-installatieprogramma met behulp van de inloggegevens voor het beheerdersaccount.

Stap 4: Klik op Product installeren of upgraden, selecteer Plesk en zorg ervoor dat u de nieuwste stabiele versie installeert.Nadat u dit hebt gedaan, klikt u op "Doorgaan" om de download van Plesk te beginnen.

Stap 5: Nadat de nieuwste versie van PLESK is voltooid, klikt u op "Doorgaan" om de installatie te starten.U moet een PLESK-beheerderswachtwoord kiezen om te gebruiken wanneer u zich aanmeldt bij het beheerdersaccount, dat hetzelfde is als uw Cloud VPS-aanmeldingswachtwoord.

Klik vervolgens op "Doorgaan" om de installatie te starten en klik vervolgens op OK.Nu de installatie van Plesk is voltooid, bevindt de snelkoppeling Plesk Obsidiaan op uw bureaublad.Gebruik dit om toegang te krijgen tot de Plesk-server van de VPS, of ga naar http: // ipaddress: 8443 in een andere browser om op afstand toegang te krijgen tot uw Plesk-server.

Geschreven door Hostwinds Team  /  juli- 31, 2021