Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Hoe Python te installeren
Hoe PIP te installeren
Hoe Django te installeren

Hoe Python en Django op Linux te installeren

Trefwoorden: Linux 

Hoe Python te installeren
Hoe PIP te installeren
Hoe Django te installeren

Bij het bouwen van uw site moet u een taal kiezen om de site in te coderen, vooral als u degene bent die de site zal ontwikkelen. Een populaire keuze is tegenwoordig om te gebruiken Python en Django om uw site te bouwen. Veel populaire sites hebben dit ook gebruikt, en het werkt geweldig voor hen. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u het kunt installeren Python en Django door het gebruik van de pip-installatieprogramma.

Hoe Python te installeren

Afhankelijk van uw distributie van Linux, kan de manier waarop u Python installeert, anders is. Het enige grote verschil zou echter de pakketbeheerder zijn die wordt gebruikt om het te installeren. Deze gids rijst voornamelijk op CentOS en Debian.

Log in op uw Linux-server via SSH.

Eenmaal ingelogd, wilt u de volgende opdracht uitvoeren om Python 3.6 te installeren, afhankelijk van uw Linux-distributie.

Debian:

apt-get install python36

CentOS:

yum install python36 -y

Na het uitvoeren van de bovenstaande opdracht moet Python beginnen te installeren. Het kan een tijdje duren om dat te doen, zoals Python behoorlijk is-rijk.

Om te testen of Python met succes is geïnstalleerd, kunt u typen Python in de opdrachtregel. Dit zal de Python-tolk openen indien geïnstalleerd. Als dat werkt, kunt u de Python-interpreter verlaten door te typen:

>>> exit()

Hoe PIP te installeren

Omdat we PIP gebruiken om Django op de server te installeren, zullen we dat nu installeren als deze nog niet is geïnstalleerd.

Log in via SSH op uw server.

Nadat u bent ingelogd, wilt u deze opdrachten invoeren om die geïnstalleerd te krijgen.

curl https://bootstrap.pypa.io/get-pip.py -o pip-installation.py
python pip-installation.py

Het kan enkele momenten duren om te installeren, maar eenmaal geïnstalleerd, kunt u testen om te zien of het succesvol was door het versienummer te controleren. Als de onderstaande opdracht geen fout retourneert dat de opdracht niet bestaat, was de installatie succesvol.

pip --version

Hoe Django te installeren

Nu voor het laatste deel van deze handleiding, om Django te installeren. Deze stappen zouden vrij universeel moeten zijn, omdat het alleen zou worden gebruikt Pip om het te installeren.

Log in op uw server via SSH.

Typ dit commando om de installatie van Django te starten:

pip install django

De installatie duurt een paar momenten om te voltooien. Hoewel het eenmaal doet, Pip Geeft een succesvol bericht weer, wat aangeeft dat de installatie gunstig is voltooid.

Eenmaal dat is voltooid, bent u nu klaar om Django te gebruiken. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen met Django, en de opties zijn eindeloos.

Als u vragen moet hebben of hulp wilt, neem dan contact met ons op via livechat of door het indienen van een ticket met ons technische ondersteuningsteam.

Geschreven door Hostwinds Team  /  mei 1, 2018