Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Webmin voorbereiding
Installeer Webmin

Webmin op een wolk VPS installeren

Trefwoorden: Cloud Servers,  VPS 

Webmin voorbereiding
Installeer Webmin

Webmin is een systeemadministratietool dat typisch wordt gebruikt op Linux-besturingssystemen.WebMin maakt verbinding met een webbrowser met meerdere functies, inclusief het beheren van gebruikers, het volgen van servergebruik, het beheren van databases, het instellen van Linux-firewalls, het configureren van webservers voor Apache, Install-pakketten en meer.

Webmin is open-source-software zonder maximaal vergunningen.Als u de voorkeur geeft aan een GUI (grafische gebruikersinterface) en niet dol op of gewend is aan een opdrachtregel, is WebAdmin mogelijk de software voor u.

Webmin is een webgebaseerde UNIX-systeembeheersoftware met een GUI voor gebruikers die niet bekend zijn met de Linux-opdrachtregelinterface.De gebruiker kan het grootste deel van WebMIN's webgebaseerde interface uitvoeren om webtoepassingen en servers te beheren;Het is vergelijkbaar met het populaire CPANEL dat u aan de aankoop bent bij het kopen van een webhostingplan.Door de Plugin van de VirtualMin-hostbeheer met Webmin te integreren, die ook gratis is, kunt u een aantal betaalde webmanagementpaneelplatforms vervangen, zoals Plesk of CPANEL.

Gemaakt om servers te beheren, het is nu veel krachtiger en biedt serveronderhoudsmogelijkheden in dezelfde ader als Plesk of CPANEL.

Webadmin kan een waargenomen barrière hebben voor het binnenkomen met zijn krachtige functies, intuïtieve interface en de mogelijkheid om serverinstellingen te configureren.Ze hebben een robuust gemaakt Webmin Wiki-pagina Dekking van de schaal van taken die mogelijk zijn en de beschikbare modules om dit aan te pakken.

Webmin voorbereiding

Voordat u begint, wilt u ervoor zorgen dat uw CENTOS8-systeem up-to-date is.Vanaf daar is alles wat je nodig hebt een server met root-toegang, zoals een SSH-verbinding.Het WebMin-installatieprogramma zal alle vereisten voor u installeren.

dnf makecache
dnf upgrade

Installeer Webmin

Stap 1: Download het Webmin RPM-pakket

wget http://prdownloads.sourceforge.net/webadmin/webmin-1.970-1.noarch.rpm
dnf install perl perl-Net-SSLeay openssl perl-Encode-Detect

Stap 2: Installeer Perl en typ "y" wanneer daarom wordt gevraagd om de installatie te bevestigen

dnf install perl perl-Net-SSLeay openssl perl-Encode-Detect

Stap 3: Installeer WebMIN met behulp van het RPM-pakket.

rpm -Uvh webmin-1.970-1.noarch.rpm

Stap 4: Upgrade webmin

dnf upgrade

Stap 5: Als je dat hebt gedaan, heb je toegang tot Webmin.De URL is de hostnaam op poort 10000 en de gebruikersnaam en het wachtwoord zijn de root en het root-wachtwoord.

Geschreven door Hostwinds Team  /  juli- 30, 2021