Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Hoe log ik in op Virtualmin / Webmin?

Hoe in te loggen op Webmin

Trefwoorden: Virtualmin 

Hoe log ik in op Virtualmin / Webmin?

VirtualMin is een grote open-source Webmin-module die typisch wordt gebruikt om meerdere virtuele hosts te beheren via een enkele interface, vergelijkbaar met CPANEL. Het ondersteunt meerdere functies, zoals het maken / beheren van Apache Virtual Hosts, MySQL Database Creation / Management, het genereren van DNS-zones, het beheren van mailboxen, en nog veel meer. Het beste deel over VirtualMin / Webmin is dat het een volledig gratis bedieningspaneel is!

Om te verduidelijken, is er een betaalde premium-versie die u toegang geeft tot enkele zeer mooie automatische installateurscripts. Ik kan u echter verzekeren dat de gratis versie zeer uitgebreid en gemakkelijk te gebruiken is. De focus van dit artikel is om u te leren inloggen bij VirtualMin. Dit artikel impliceert dat u VirtualMin al hebt geïnstalleerd. Als u dit nog niet hebt gedaan, kijk dan naar het volgende artikel: Hoe Virtualmin (CentOS 7) te installeren.

Hoe log ik in op Virtualmin / Webmin?

Een wijdverspreide vraag die we krijgen, is hoe je toegang hebt tot virtualmin zodra het is geïnstalleerd?Laten we eens kijken hoe u zich kunt aanmelden bij VirtualMin zodra deze is geïnstalleerd.

  1. Navigeer in een webbrowser naar keuze naar uwdomein.TLD: 10000 uw domein vervangen.
  2. Je wordt begroet met een inlogpagina die lijkt op de volgende screenshot.
  1. Voer uw inloggegevens in
    1. Gebruikersnaam - Als dit uw eerste keer inloggen, kunt u root gebruiken als de gebruikersnaam.
    2. Wachtwoord - Als u root gebruikt als gebruikersnaam, kunt u het root-wachtwoord voor uw server gebruiken.Anders kunt u het wachtwoord gebruiken dat u voor uw gebruiker hebt ingesteld.
  2. Klik op de knop Aanmelden.
  1. Als de inloggegevens correct zijn, moet u nu zijn ingelogd en een scherm ziet dat lijkt op het volgende.

Dat is het!U moet nu in VirtualMin worden ingelogd en kunt u beginnen met het toevoegen van nieuwe virtuele servers of verschillende andere taken met betrekking tot uw nieuwe bedieningspaneel of website.

Geschreven door Michael Brower  /  juni- 21, 2017