Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Hoe u AutoDJ voor de eerste keer instelt

Hoe AutoDJ op SHOUTcast Hosting in te stellen

Trefwoorden: autodj,  SHOUTcast 

Hoe u AutoDJ voor de eerste keer instelt

Met uw SHOUTCast-station wilt u mogelijk dat het automatisch een bepaalde afspeellijst van muziek of andere audiobestanden afspeelt. Gelukkig, met hostwinds whmsonic op onze Shoutcast-hosting, kan dit via AutoDj worden gedaan. AutoDJ neemt een afspeellijst die u hebt gemaakt en speelt het op herhaling. Je kunt het zelfs opzetten om de nummers te schudden die het ook speelt. Deze gids laat zien hoe AUTODJ wordt ingesteld en op uw SHOUTCAST-STATION wordt afgespeeld.

Hoe u AutoDJ voor de eerste keer instelt

Meld u aan bij het bedieningspaneel van uw Shoutcast-station

Navigeer vanuit het linkermenu naar Beheer => Stel een AutoDJ in, en klik erop.

Nadat u erop hebt geklikt, wordt u naar een pagina gebracht die u door de opstelling van de Autodj leidt. Vul deze velden in hoe u wilt, eindig dan door op de installatie te drukken. Een beschrijving van wat elke optie is, vindt u hieronder.

 • Radio gebruikersnaam - Dit is de gebruikersnaam van uw SHOUTCast-station. Dit kan niet worden gewijzigd, maar is slechts een extra indicatie van de huidige SHOUTCACE-gebruikersnaam.
 • Encoder - Dit is de encoder die door de server wordt gebruikt om de audio naar uw luisteraars te sturen. Normaal gesproken wordt dit bepaald door de soorten bestanden die u streamt. Meestal zal dit MP3 zijn.
 • AAC + bitsnelheid - Dit is de AAC-bitrate die het station gebruikt. Het wordt aanbevolen om deze set te behouden als de voorgestelde optie om de prestaties te verbeteren en de latentie te verminderen. Merk op dat dit alleen van toepassing is op AAC +-streaming op het station.
 • MP3-bitsnelheid - Dit is de MP3-bitrate die het station gebruikt. Dit wordt bepaald door het plan dat u hebt gekocht met hostwinds. Dit heeft alleen invloed op de MP3-streaming op het station.
 • Kanaal - Het kanaal dat zal worden gebruikt voor audio-uitvoer. De standaardinstelling van Stereo zou het goed moeten doen.
 • Titel - Dit is de titel van je stream. Als u een podcast of een zendernaam hebt, kunt u dit hier instellen.
 • URL - Hoewel niet helemaal noodzakelijk, kunt u dit instellen op elke locatie waar u uw webplayer voor uw SHOUTcast-station hebt. Dit blanco laten is ook haalbaar.
 • Genre - Hier kunt u het specifieke muziekgenre specificeren dat u op uw station speelt. Nogmaals, dit kan worden achtergelaten als de standaard of wat u maar wilt.
 • MP3-winkel - Deze optie bepaalt waar de AutoDJ de audiobestanden vangt. Met AUTO Grijpt het een standaardlijst van nummers. Voor afspeellijst kunt u een afspeellijst opgeven die is gemaakt in het bedieningspaneel voor de AutoDJ om te gebruiken. Publieke afspeellijst kan momenteel niet worden gebruikt, omdat het verwijst naar een openbare afspeellijst van WhMSonic die niet langer bestaat.
 • DJ-poort - Dit geeft de standaard DJ-poort aan die verbinding kan maken met de server terwijl de AutoDJ wordt uitgevoerd.
 • Shuffle - Hier kunt u instellen of de afspeellijst die u op uw autodj hebt gespeeld, zal shuffleen of niet.
 • _AutoMix_- Dit is voor de crossfade van de audiobestanden in de afspeellijst. Bepalen hoeveel overlapping daar bij elk nummer zal zijn.
 • Setup - Hiermee wordt de installatie voor uw AutoDJ voltooid wanneer hierop wordt geklikt.

Bij het afronden van de installatie wordt de AutoDJ gemaakt en als een afspeellijst is opgegeven, zou het beschikbaar zijn voor gebruik. Als het niet automatisch start, kan dit handmatig worden gedaan vanaf het bedieningspaneel. Om dit te doen, navigeren naar Beheer => AutoDJ-beheer.

Vanaf de volgende pagina, als de AutoDJ niet wordt vermeld als AAN, kunt u op de Start-knop klikken om de AutoDJ op te starten. Als het succesvol is gestart, zal er een bericht zijn om dat aan te geven.

Als u vragen moet hebben of hulp wilt, neem dan contact met ons op via livechat of door het indienen van een ticket met ons technische ondersteuningsteam.

Geschreven door Hostwinds Team  /  mei 29, 2018