Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Alleen Linux
Van een Unix-machine
Vanaf een Windows-machine

Hoe u een VPS synchroniseert met uw lokale computer met rsync (Linux)

Trefwoorden: VPS,  Linux 

Alleen Linux
Van een Unix-machine
Vanaf een Windows-machine

Alleen Linux

Deze gids vereist rsync en werkt alleen op Linux VPS en niet op een Windows VPS.

Als u de inhoud van uw * -nix VPS naar uw lokale machine wilt kopiëren, de rsync commando maakt het extreem gemakkelijk om dit te doen.

rsync is een standaardtool voor op Unix gebaseerde besturingssystemen die wordt gebruikt om bestanden tussen mappen te synchroniseren. Een handig gebruik van rsync is dat de bron- en bestemmingsmappen voor synchronisatie zich op een externe server kunnen bevinden. Het werkt zelfs met MacOSx.

We kunnen deze functie gebruiken om bestanden van de Remote VPS naar uw localhost te synchroniseren.Deze one-liner synchroniseert alle bestanden op de VPS vanaf de map.Het behoudt machtigingen en eigendom en kopieer objecten in de modus "Archive", die ook tijdstempels, symlinks en andere functies behoudt:

Van een Unix-machine

# sudo rsync --archive root@<IP>:/* --exclude={"/tmp/","/sys/","/proc/","/dev/","/mnt/"} .
  • sudo: voer het commando uit met root-privilege
  • rsync: voer het rsync-commando binair uit
  • -archief: draaien in archiefmodus, die recursief wordt uitgevoerd en platformonafhankelijke gegevens zoals tijdstempels, symlinks, eigendom en machtigingen bewaart.
  • wortel@:/* - De gebruikersnaam, host en map om van te kopiëren. Vervangen wortel met de beoogde gebruiker op het VPS, en vervang IK P met het IP-adres van de VPS
  • -Exclude = {"/ TMP /", "/ SYS /", "/ PROC /", "/ Dev /", "/ MNT /"} : Sluit bestanden uit in tmp, sys, proc, dev, en mnt mappen. Dit zijn state-exclusieve mappen die over het algemeen niet nodig zijn, maar kunnen naar gewenst worden gekopieerd.

Het kan enkele minuten duren voordat de opdracht is voltooid. Zodra het voltooid is, is de inhoud van de VPS beschikbaar op uw lokale computer:

U heeft nu een kopie van de inhoud van de VPS met behoud van de originele bestandsstructuren.


Vanaf een Windows-machine

Windows biedt geen ondersteuning voor rsync opdracht.U moet Cygwin installeren met de standaard netto-pakketten.Dan kunt u de meegeleverde opdrachten uit Cygwin's bash.exe uitvoeren.

Geschreven door Hostwinds Team  /  juni- 18, 2020