Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Muziek uploaden via FTP

Hoe u muziek uploadt naar uw SHOUTcast-hosting met FTP

Trefwoorden: SHOUTcast,  FTP 

Muziek uploaden via FTP

Voordat u kunt beginnen met u uit te jammen om uw luisteraars te verleiden of uw eigen podcast of radiostation te verleiden, moet u eerst uw audiobestanden uploaden. Er zijn een paar manieren waarop dit kan worden gedaan. U kunt de bestanden uploaden naar uw shoutcast-hosting via FTP of rechtstreeks in het SHOUTcast-configuratiescherm. Deze handleiding toont hoe u uw bestanden via FTP kunt uploaden. U kunt dit artikel bekijken hier voor direct uploaden via het Configuratiescherm.

Muziek uploaden via FTP

Bij deze stappen wordt uitgegaan van een basiskennis van FileZilla, een FTP-client die kan worden gebruikt om bestanden over te dragen van en naar uw hostingplan. Meer over deze applicatie en hoe het kan worden gebruikt, is te vinden hier.

Begin met het openen van het FileZilla toepassing of uw favoriete FTP-client.

Eenmaal open, moet u worden gevraagd om een Gastheer, Gebruikersnaam, Wachtwoord, en Haven.

Voor de host plaatst u het IP-adres voor uw SHOUTCACE-hosting, de inloggen gebruikersnaam en het wachtwoord voor uw hosting en poort. Je kunt hier gewoon 21 in plaatsen. Deze informatie is te vinden in uw SHOUTCACE-bedieningspaneel als u niet zeker of bent vergeten.

Om deze te vinden in het SHOUTcast-configuratiescherm, klikt u op het Mijn radio's bewerken / bijwerken link in het menu onder Accountfuncties.

Vanuit het volgende scherm wilt u het venster afwijzen dat automatisch verschijnt. Dit toont informatie over uw radiostation. De CPANEL-gebruikersnaam is de gebruikersnaam die u hebt gebruikt om in te loggen op uw bedieningspaneel en kan worden gebruikt voor FTP. Het radiomacht is het wachtwoord dat kan worden gebruikt voor FTP. Radio IP is wat u wilt gebruiken voor de host in uw FTP-client.

Nadat je op Quick Connect hebt geklikt, kun je de SHOUTcast Stations-bestanden zien. U wilt de bestanden uploaden naar de map voor de bijbehorende playlist. Volg deze handleiding om afspeellijsten te maken hier.

Als u vragen moet hebben of hulp wilt, neem dan contact met ons op via livechat of door het indienen van een ticket met ons technische ondersteuningsteam.

Geschreven door Hostwinds Team  /  juni- 15, 2018