Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Open bestand
Maak een bestand
Sla bestand op
Verlaat het bestand

Hoe Nano Editor (Linux) te gebruiken

Trefwoorden: Linux 

Open bestand
Maak een bestand
Sla bestand op
Verlaat het bestand

NANO-editor en hoe u deze teksteditor gebruikt om bestanden op uw server te bewerken, is wat wij in deze gids dekken. Nano wordt gevonden op de meeste Linux-distributies en is eenvoudig te gebruiken, met de meest gebruikte opdrachten die onderaan zijn scherm worden weergegeven. Als het bewerken van configuratie en andere bestanden is een prevalent taak in Linux, wetende hoe dit programma te gebruiken, kan heel nuttig zijn.

Opdrachten in Nano zijn begonnen met de CTRL-toets en meestal gevolgd door een brief. Binnen het NANO-programma wordt de CTRL-toets weergegeven als een ^ -symbool aan de onderkant van het scherm als volgt:

Zoals aangegeven in de bovenstaande afbeelding, kunt u ook op CTRL G drukken om de Help-pagina van Nano te bekijken.

Hier zijn enkele voorbeelden van gebruik:


Open bestand

Om een bestand te openen om te bewerken, typt u NANO op de opdrachtregel gevolgd door de bestandsnaam:

nano [some file]
nano /etc/hostname

Maak een bestand

Als u een nieuw bestand wilt maken, typt u NANO op de opdrachtregel, met of zonder de bestandsnaam die u wilt gebruiken:

nano [my-new-file]

Als u de bestandsnaam niet invoert, wordt een leeg bestand geopend en wordt u om de bestandsnaam gevraagd bij het opslaan ervan.

Sla bestand op

Om het bestand te schrijven of op te slaan dat u hebt bewerkt, drukt u op Ctrl + O. Het zal u vervolgens vragen om de bestandsnaam om op te slaan.

Druk op de enter-toets als u klaar bent.

Verlaat het bestand

Wanneer u klaar bent met het bewerken van het bestand, typt u CTRL + X om het bestand te sluiten.Als u wijzigingen in het bestand hebt aangebracht, wordt u gevraagd om die wijzigingen op te slaan of te gooien.Als u geen wijzigingen in het bestand hebt aangebracht, zal de Editor gewoon sluiten, u opnieuw terugkeren naar de opdrachtregel.

Geschreven door Christopher Langdon  /  November 8, 2019