Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Waar vind je de Domain WHOIS Lookup Tool
Zoeken naar het domein

Hoe WHOIS Lookup te gebruiken in WHMCS

Trefwoorden: WHMCS,  Reseller 

Waar vind je de Domain WHOIS Lookup Tool
Zoeken naar het domein

Denken aan een domeinnaam kan tegenwoordig een moeilijke taak zijn. Vooral gezien het feit dat alle goede mensen al zijn genomen. Gelukkig, met het Domein Whois Lookup-tool in WHMCS, kunt u bekijken als het domein al is geregistreerd en u kunt belangrijke informatie over het domein bekijken.

Waar vind je de Domain WHOIS Lookup Tool

Stap een: Log in op uw Administrator-dashboard voor uw WHMCS-installatie

Stap twee: Navigeer in het bovenstaande menu naar Gereedschap -> WHOIS-zoekopdracht

Nadat u hierop hebt geklikt, wordt u naar de WHOIS-opzoekpagina gebracht, waar u kunt beginnen met zoeken naar een bestaande of niet-geregistreerde domeinnaam.

Zoeken naar het domein

Stap een: Voer het domein in dat u wilt zien of deze is geregistreerd of niet, inclusief de TLD of het einde van het domein, in de doos met domaintolookup.com binnen.

Stap twee: Om de zoekopdracht te starten, klikt u op het Zoek domein knop. Het kan een paar momenten duren, maar zal het tijdelijk omleiden naar een nieuwe pagina.

Als het doorzochte domein al is geregistreerd, geeft de pagina wat informatie over wie het domein is geregistreerd, de nameservers (indien mogelijk) en de relevante informatie van andere registrar. Het kan eruit zien als het volgende,

Als het domein niet is geregistreerd, zijn er geen aanvullende informatie om weer te geven.Het zal eenvoudigweg een groene banner tonen die de beschikbaarheid van het domein aangeeft.Die pagina lijkt mogelijk op het volgende,

Geschreven door Hostwinds Team  /  september 18, 2018