Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


500 Interne servicefout
Wat veroorzaakt een 500 interne serverfout?
502 Bad Gateway
Wat veroorzaakt een 502 slechte gateway -fout?
400 foutief verzoek
401 Ongeautoriseerde fout
403 Verboden fout
404 Fout niet gevonden

HTTP-foutcodes

Trefwoorden: http errors 

500 Interne servicefout
Wat veroorzaakt een 500 interne serverfout?
502 Bad Gateway
Wat veroorzaakt een 502 slechte gateway -fout?
400 foutief verzoek
401 Ongeautoriseerde fout
403 Verboden fout
404 Fout niet gevonden

Veel verschillende foutcodes kunnen worden gepresenteerd vanaf een server wanneer dingen fout gaan.Deze kunnen helpen bij het oplossen van de belangrijkste oorzaak van het probleem en het probleem zo snel mogelijk op te lossen.Het eerste cijfer van de statuscode Een website geeft ons een breed begrip of een groep van wat het probleem kan zijn.

 • 1## - Deze codes zijn meestal informationeel en niet gebruikt om fouten te identificeren.
 • 2## - Deze codes vertegenwoordigen een succes, over het algemeen met betrekking tot het aansluiten op de server.
 • 3## - Deze codes impliceren een permanente of tijdelijke omleiding van de pagina die u bezoekt.
 • 4## - Dit is een clientfoutcode en betekent typisch, de fout wordt veroorzaakt door de gebruiker die verbinding maakt met de server.
 • 5## - Dit is een serverfoutcode, zodat de gebruiker weet dat de oorzaak van het probleem aan de kant van de server is.

500 Interne servicefout

Een 500-foutmelding zegt vaak iets soortgelijks als dit:

Interne Server Fout

De server heeft een interne fout of misconfiguratie aangetroffen en kon uw verzoek niet voltooien.Neem contact op met de serverbeheerder, webmaster@example.com en informeer ze van de tijd dat de fout is opgetreden en alles wat u mogelijk hebt gedaan die de fout heeft veroorzaakt.Meer informatie over deze fout kan beschikbaar zijn in het logboek van de server.

Wat veroorzaakt een 500 interne serverfout?

Wanneer een site een 500 interne serverfout aanwijst om te laten zien, betekent dit dat het weet dat er een probleem is, maar het is nog steeds niet in staat om het verzoek om een onbekende reden op te lossen.Deze fout komt vaak uit een probleem in de configuratie van een script en helaas zal het niet alle details geven over de situatie.

Gemeenschappelijke oorzaken voor de 500 fout:

 • Problemen met het .htaccess-bestand
 • Problemen met het php.ini-bestand
 • Machtigingen zijn niet correct ingesteld
 • Problemen met scriptverzoeken
 • Eigendom niet correct ingesteld

Het kan lastig zijn om de exacte oorzaak te vinden, maar je moet eerst kijken in de foutlogboek van CPANEL.Als u u niet helpt om het probleem te identificeren, aarzel dan niet om contact op te nemen met hostwinds technische ondersteuning om u te helpen het opgelost te krijgen.

502 Bad Gateway

Een 502-fout presenteert wanneer een server een ongeldige reactie van een inkomende server ontvangt.

Wat veroorzaakt een 502 slechte gateway -fout?

Wanneer een site een 502 Bad Gateway-fout aanwijst om te laten zien, betekent dit dat de server een gateway is of een proxy die het verzoek naar een andere backend-server doorstuurt en dat het geen geldig antwoord krijgt op het vervullen van het verzoek.

Algemene oorzaken:

 • Uw backend-servers zijn niet gezond (van waaruit de HTTP-aanvragen worden doorgestuurd).
 • De omgekeerde proxy is verkeerd geconfigureerd of de opgegeven backgrends * zijn ongeldig.
 • De verbinding tussen de backend-servers en de omgekeerde proxyserver is ongezond en heeft een controle nodig, of de firewall staat geen verkeer van één toe.
 • De webapplicatie luistert op een socket op de onjuiste locatie, of heeft onjuiste machtigingen.

Het kan lastig zijn om de exacte oorzaak te vinden, maar je moet eerst kijken in de foutlogboek van CPANEL.Als dat niet helpt u het probleem te identificeren, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze technische ondersteuning om u te helpen het opgelost te krijgen.

400 foutief verzoek

Een 400 slechte aanvraagfout is een andere standaard HTTP-statuscode.U ziet dit wanneer de site een corrupt of problematisch verzoek ontvangt om iets te doen, zoals een script uitvoeren of de inhoud van een pagina weergeven.

Als u een 400 slechte aanvraagfout ziet, moet u eerst controleren of u probeert toegang te krijgen tot de juiste URL.Als dit het geval is, probeer dan uw cookies en uw cache te wissen.Als dat niet werkt, wis uw DNS-cache. Als al het andere niet lukt, neem dan contact met ons op en laat ons u helpen het probleem op te lossen.

401 Ongeautoriseerde fout

De 401 ongeoorloofde fout is een andere HTTP-statuscode, behalve dat de gebruiker van de server probeert toegang te krijgen tot de specifieke bron niet verifieert.Hoewel niet wordt veroorzaakt door verschillende machtigingen in het bestand te hebben, kan het gebeuren wanneer een gebruiker niet de juiste gebruikersnaam en het wachtwoord in de .htpasswd bestand op de server in dezelfde map.

De .htpasswd bestand kan niet worden gezien vanuit de browser, aangezien de meeste configuraties dit type bestanden standaard verbergen.

Om deze fout op te lossen, moet u ervoor zorgen dat u de juiste gebruikersnaam en wachtwoord invoert die u mogelijk hebt ingesteld in de .htpasswd het dossier.

403 Verboden fout

De 403 Verboden fout treedt op wanneer de gebruiker een resource van de server aanvraagt, waar de gebruiker of server geen toegang heeft om het bestand te lezen of uit te voeren.Het wordt vaak aanbevolen voor bestanden om hun machtigingen in te stellen op 755 voor directory's en 644 bestanden.Wat betekent dat de gebruiker van de map kan lezen, schrijven en uitvoeren.De toegewezen groep van de bestanden kan lezen en uitvoeren, maar niet schrijven.Iedereen niet inbegrepen, kan de bestanden lezen en uitvoeren, maar niet schrijven.

U kunt bestandsmachtigingen op een Linux -server binnen CPanel wijzigen, of u kunt de bestandsmachtigingen van de opdrachtregel.

404 Fout niet gevonden

Meerdere dingen kunnen veroorzaken dat de 404 geen fout gevonden is.Deze foutcode verschijnt omdat de resource of het bestand dat een gebruiker op zoek is, is er niet.Codering van de site kan dit veroorzaken, de code van de site van iemand anders of door de verkeerde URL verkeerd in te typen.

Om dit te verhelpen, als het een coderingsprobleem op uw site is, ga dan door uw code, meestal met behulp van de ingebouwde zoekfunctie in de meeste teksteditors en zoekt u de link die uw gebruikers naar een ongeldige pagina leidt en deze kan corrigeren. Voor het grootste deel zijn dit meestal gewoon typeren.

Als u vragen heeft of hulp nodig hebt, neem dan contact met ons op via livechat of verzend een ticket met ons technische ondersteuningsteam.

Geschreven door Hostwinds Team  /  december 13, 2016