Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Vereisten
Maak een nieuwe VPS
Installeer een bestaande VPS opnieuw

Hoe cPanel op je VPS te installeren

Trefwoorden: cPanel,  VPS 

Vereisten
Maak een nieuwe VPS
Installeer een bestaande VPS opnieuw

CPanel is het meest gebruikte webgebaseerde bedieningspaneel in de webhostingsindustrie.Gedeelde en zakelijke webhosting en reseller Webhostingplannen met hostwinds zijn toegang tot CPANEL om het webhostingaccount te beheren vanuit een eenvoudig te gebruiken bedieningspaneel.Hostwinds Cloud VPS en Dedicated Servers bevatten standaard geen toegang tot CPANEL.U kunt echter een CPANEL-licentie kopen voor uw cloud VPS of Dedicated Server als u CPANEL / WHM op uw cloud VPS of Dedicated Server moet gebruiken.Deze gids bespreken het installeren van CPANEL op uw cloud VPS of Dedicated Server hier handmatig bij hostwinds nadat u een licentie hebt gekocht.

Vereisten

  • Hostwinds Virtuele privé-server die voldoet aan de minimumvereisten
  • CPANEL-licentie actief en wijzend naar uw IP-adres
  • Toegang tot uw cloudbedieningsportaal

Maak een nieuwe VPS

Maak voor de snelste toegang tot een CPANEL-server een nieuwe wolk VPS van de cloud controle portaal.Dit gedeelte van deze handleiding gedetailleerd deze methode.

Stap 1: Van jouw cloud controle Portal, klik op de Creëer knop, klik vervolgens op _Server_ **. ** Dit leidt u naar de nieuwe VPS-pagina aan die de bestelling genereert.

Stap 2: ** in de afbeelding ** Selecteer Server sectie, klik in de Besturingssysteem TABS Zo niet, daar niet.Klik vervolgens op de cPanel optie.

Stap 3: De standaardselectie in de Beheer en Rit Optie-secties is al ingesteld op onze aanbevolen instellingen.U kunt deze echter wijzigen in U_NMANAGE_ en HDD, respectievelijk, als u dat wenst.Onthoud.Unmanaged Services bieden inferieure ondersteuning voor de VPS.Selecteer ten minste de optie op het tweede niveau voor specificaties, omdat deze voldoen aan de aanbevolen specificaties voor CPANEL.

Stap 4: Selecteer de locatie waaraan de nieuwe Cloud VPS binnen wordt gemaakt.Onthoud.Je doelgroep zal het meest ten goede komen aan een server die het dichtst bij hen staat.In het algemeen is het best doen van een website aan de VS. Het is het best gedaan van een gecentraliseerde locatie.

Stap 5: U kunt hier een Server-bijnaam invoeren, die alleen ten behoeve van eenvoudige identificatie is.Het heeft geen invloed op de prijs, prestaties of andere functionele aspecten van de server.Selecteer de factureringscyclus voor dit exemplaar, rekening houdend met het feit dat er een prorated tarief is op basis van uw verjaardagsfacturatiedatum.

Houd er rekening mee dat, hoewel Facturering per uur Kan hier worden geselecteerd, we raden het niet aan voor langetermijndiensten.

Stap 6: Klik Maak server om de bestelling te voltooien en de factuur te genereren.

Stap 7: Nadat de gegenereerde factuur wordt betaald en voltooid, wordt de server spawn en maakt ze automatisch.U ontvangt de servergegevens in een e-mail die naar het bestand is verzonden nadat de server met succes is gemaakt.

Installeer een bestaande VPS opnieuw

Een andere methode voor het verkrijgen van toegang tot een VPS met CPANEL is het opnieuw installeren van het besturingssysteem van een bestaande VPS.Dit gedeelte van dit artikel bespreekt deze methode.

Stap 1: Van jouw Cloud Control Portal, klik op de titel van de VPS die u van plan bent om te gebruiken voor CPANEL.Als alternatief kunt u klikken Acties en dan Geavanceerd in het menu Acties aan de rechterkant.

De volgende stap verwijdert alle gegevens op de VPS.Zorg ervoor dat u een back-up hebt of bevestig dat u geen informatie hebt die u geeft aan de VPS te houden voordat u doorgaat.Alle gegevens die in dit proces worden verwijderd, is Niet te herstellen. U ervoor kiest om door te gaan met dit proces op eigen risico en inzicht dat dit permanent en onomkeerbaar alle gegevens op de gekozen cloud VPS zal verwijderen.

Stap 2: Klik op het groen Acties knop en klik vervolgens op _Installeer opnieuw_ **. ** Een overlay wordt weergegeven met de beschikbare opties voor installatie.Klik op de Besturingssystemen tabblad als het nog niet is geselecteerd.Klik vervolgens op de cPanel tegel.Klik ten slotte Bevestigen Om het geselecteerde beeld op de VPS te installeren.

Dit kan tot twee of drie minuten duren om te voltooien.Uiteindelijk ziet u hetzelfde VPS vermeld in uw lijst instanties Toont nu de CPANEL + CENTOS 7 OS-sjabloon geïnstalleerd.

Geschreven door Michael Brower  /  juni- 11, 2021