Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Mariadb installeren op centos 7
Gerelateerde tutorials:

Hoe u MariaDB kunt installeren op centos 7

Trefwoorden: CentOS Web Panel 

Mariadb installeren op centos 7
Gerelateerde tutorials:

MariaDB is een open-source community-ontwikkeld databasebeheersysteem.MariaDB is ontworpen als vervanging voor MySQL en streefde eruit om de compatibiliteit bij MySQL te handhaven.In feite zal Mariadeb in de meeste gevallen identiek werken, en sommige zouden zelfs beter debatteren dan MySQL.De focus van dit artikel is om u te helpen MARIADB te installeren.Als u echter in plaats daarvan mySQL wilt installeren, hoeft u niet ver te gaan.Hier is onze gids over Hoe MySQL (CentOS 7) te installeren.Laten we eens kijken naar MARIADB hieronder.

Mariadb installeren op centos 7

Voordat we aan de slag moeten, moet u zich aanmelden bij uw server via SSH.Als u niet zeker weet hoe u dit moet doen, maak je geen zorgen;We hebben je gedekt omdat we een gids hebben geschreven die je de ins and outs van zal laten zien Verbinding maken met uw server via SSH. Eenmaal verbonden, kunt u doorgaan met de rest van dit artikel.

MariDB is nu het voorkeursdatabasebeheersysteem voor CentOS 7 en is als zodanig heel eenvoudig te installeren:

yum install mariadb-server

Zodra u de installatie hebt bevestigd, moet één regel voor alles zorgen voor alles dat nodig is om MARIADB in CENTOS te installeren 7. Na installatie moet u MARIADB starten en ervoor zorgen dat het altijd begint bij het opstarten door deze opdrachten uit te voeren:

systemctl start mariadb
systemctl enable mariadb

Om ervoor te zorgen dat Mariadb met succes is begonnen, wordt geadviseerd om de volgende opdracht te gebruiken om de status te controleren:

systemctl status mariadb

Last but not least, je moet het beveiligingsscript voor MariaDB uitvoeren, waarmee je het standaard Mariadb Root-gebruikerswachtwoord kunt wijzigen.

mysql_secure_installation

Volg de instructies op het scherm om het wachtwoord te wijzigen en finaliseer uw MARIADB-installatie. Als alles is voltooid zonder fouten, zou Maradeb nu volledig functioneel moeten zijn op uw server!

Gerelateerde tutorials:

Geschreven door Michael Brower  /  juni- 22, 2017