Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Hoe MySQL (CentOS 7) te installeren

Hoe MySQL (CentOS 7) te installeren

Trefwoorden: CentOS Web Panel,  MySQL 

Hoe MySQL (CentOS 7) te installeren

Een open-source variatie van het SQL-databasebeheersysteem, MySQL is een heel veel voorkomend systeem om te vinden op een op Linux-gebaseerde server. MySQL wordt door veel grote bedrijven op internet gebruikt, zoals Facebook en YouTube, om verschillende stukjes pertinente gegevens op te slaan. MySQL kan ook in Tandem worden gebruikt met contentmanagementtoepassingen zoals WordPress of Joomla om een fantastisch ogende website te ontwikkelen en weer te geven. De focus van dit artikel is om die vraag te beantwoorden en u te helpen bij het ontvangen van MySQL geïnstalleerd op een server met Centos 7.

Hoe MySQL (CentOS 7) te installeren

Voordat we aan de slag zijn, zijn er twee dingen die we moeten dekken.

  1. U moet toegang hebben tot uw server en u moet inloggen via SSH.Als u niet zeker bent hoe u toegang hebt tot uw server met SSH, raadpleegt u het volgende artikel: Verbinding maken met uw server via SSH.
  2. CentOS 7 gebruikt standaard MARIADB, wat een vork van MySQL is ontworpen en beheerd door de oorspronkelijke ontwikkelaars van MySQL.MariaDB is ontworpen als vervanging voor MySQL en zal in de meeste gevallen perfect werken in plaats van MySQL.

Dit is een belangrijk onderscheid, zodat u begrijpt dat, tenzij uw aanvraag of uw specifieke situatie vereist dat u MySQL expliciet gebruikt, u hoeft niet te doen.Je zou in staat moeten zijn om MariaDB te gebruiken.Als u Mariadb wilt installeren, kunt u het uitchecken: Hoe MariaDB (CentOS 7) te installeren.Laten we nu zonder Ado verdergaan met onze MySQL-installatie!

Voeg eerst de MySQL-community Yum Repository toe

wget https://dev.mysql.com/get/mysql57-community-release-el7-9.noarch.rpm
rpm -ivh mysql57-community-release-el7-9.noarch.rpm

Installeer vervolgens MySQL door de nieuw geïnstalleerde Yum-repositories te gebruiken

yum install mysql-server

Als u beide stappen met succes en zonder fouten hebt voltooid, is MySQL nu gefeliciteerd! U kunt MySQL starten en ervoor zorgen dat het gestart blijft door de status te controleren met behulp van de volgende opdrachten:

systemctl start mysqld
systemctl status mysqld

Met MySQL is nu geïnstalleerd en gestart, moet u het MySQL-beveiligingsscript uitvoeren dat is geïnstalleerd met MySQL.Hiermee kunt u het standaard root-wachtwoord wijzigen dat is ingesteld tijdens de installatie naar een veiliger wachtwoord.Houd er rekening mee dat u het standaard root MySQL-wachtwoord nodig hebt dat is ingesteld tijdens de installatie, die u kunt krijgen met behulp van de volgende opdracht:

cat /var/log/mysqld.log | grep 'temporary password'

Kopieer of maak een notitie van het standaardwachtwoord en voer dit volgende uit:

mysql_secure_installation

Nadat u het standaard root mySQL-wachtwoord hebt ingevraagd, wordt u gevraagd om dit wachtwoord te wijzigen in iets veiliger.Volg de instructies op het scherm om uw wachtwoord te wijzigen en de installatie in te vullen.

Geschreven door Michael Brower  /  juni- 22, 2017