Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Pakketten installeren met Virtualmin

Trefwoorden: Virtualmin 

Typisch om de software in een op Linux-gebaseerde omgeving te installeren, zou u dit doen met behulp van de Package Manager voor die Linux Distro vanuit de Linux Shell (opdrachtregel).Als dit klinkt als iets waar je in geïnteresseerd bent, hebben we dit onderwerp bedekt voor zowel Ubuntu 14.04 en CentoS 7 in de volgende twee artikelen:

Maar niet iedereen is comfortabel om software te installeren zonder de hulp van GUI, waar is een bedieningspaneel zoals Virtualmin in handige! De focus van dit artikel is om u te leren om pakketten te installeren met behulp van virtualmin. Dit artikel impliceert dat u VirtualMin al hebt geïnstalleerd. Als u dit nog niet hebt gedaan, kijk dan naar het volgende artikel: Hoe Virtualmin (CentOS 7) te installeren.

Voordat we kunnen beginnen met het installeren van pakketten met virtualmin, moet u eerst inloggen op uw virtualmin-paneel en toegang hebben tot Webmin.Als je niet zeker weet hoe je dit moet doen, of misschien heb je je koffie nog niet gehad, raadpleeg dan het volgende artikel: Hoe in te loggen op Webmin.Zodra u bent ingelogd en u klaar bent om door te gaan, raadpleegt u de volgende stappen:

  1. Klik op het sectie Webmin.
  2. Selecteer de optie Systeem
  3. Klik op de module voor softwarepakketten.
  1. Om pakketten van uw Linux Distros Package Manager te installeren, selecteert u het keuzerondje naast het pakket van Package Manager, het vervangen van Package Manager met uw pakketbeheerder.
    1. Dit artikel maakt gebruik van een Server van Centos 6, dus de Package Manager die we yum zullen gebruiken.
  2. Voer de naam van het pakket in dat u in het juiste tekstvak wilt installeren
    1. Je kunt ook de knop Browse YUM gebruiken om in YUM naar pakketten te zoeken
  3. Zodra u tevreden bent met de informatie die u hebt ingevoerd, klikt u op de knop Installeren

Geschreven door Michael Brower  /  juni- 22, 2017