Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Installatie instructies

Hoe PHP te installeren in Ubuntu 18.04

Trefwoorden: Ubuntu 

Installatie instructies

PHP is een veelvuldige open-source script-taal die ideaal is voor op webgebaseerde ontwikkeling. Het wordt uitgevoerd aan de serverzijde en wordt gebruikt in verschillende websites / webgebaseerde applicaties. PHP is ook een integraal onderdeel van een lampstapel, een veelgebruikte methode om websites te hosten, omdat het dingen kan doen, zoals procescode om inhoud dynamisch weer te geven en verbinding te maken met een MySQL-database. Hoewel dit pakket standaard niet is opgenomen in Ubuntu, is het vrij eenvoudig om te installeren met een paar commando's en een beetje tijd. De focus van dit artikel is om u te helpen PHP te krijgen geïnstalleerd en operationeel in Ubuntu 18.04.

Installatie instructies

Voordat u aan de slag moet, moet u inloggen op uw server met SSH.Als je niet bekend bent met hoe dit te doen, neem dan even en lees het volgende door: Verbinding maken met uw server via SSH.Zodra u via SSH op uw server hebt aangesloten, gaat u verder met de installatie.Net als de meeste software die in Ubuntu is geïnstalleerd, gebruik je de opdracht Apt-Get om de nodige PHP-pakketten en enkele extra nuttige pakketten te installeren als de wortel- of sudo-gebruiker.

apt-get install php libapache2-mod-php

Als u een SUDO-gebruiker gebruikt, moet u ervoor zorgen dat u Sudo vóór de opdracht toevoegt.

Zodra u de installatie van deze pakketten bevestigt en het proces voltooit, moet PHP worden geïnstalleerd.We zijn echter nog niet klaar.Vervolgens moet u ervoor zorgen dat de Apache Webserver de PHP-bestanden van uw server correct zal bedienen.U kunt dit doen door het volgende conf-bestand te bewerken met een teksteditor van uw keuze.Om meer te weten te komen over welke teksteditor voor u is, raadpleegt u ons artikel: Bestanden bewerken vanuit een Linux-shell. We zullen NANO gebruiken om dit ConF-bestand te bewerken als de root- of sudo-gebruiker voor dit artikel.

nano /etc/apache2/mods-enabled/dir.conf

Als u een SUDO-gebruiker gebruikt, moet u ervoor zorgen dat u Sudo voegt vóór de opdracht toe

Het zou er ongeveer als volgt uit moeten zien:

<IfModule mod_dir.c>
   DirectoryIndex index.html index.cgi index.pl index.php index.xhtml index.htm  

U moet het index.php-bestand verplaatsen in deze lijst, bij voorkeur tot het zeerste begin van de lijst.Zodra u tevreden bent met de bewerkingen, hebt u opslaan en het bestand sluiten.Om de installatie af te ronden, moet u Apache opnieuw opstarten door de volgende opdracht uit te geven als de Root- of Sudo-gebruiker.

service apache2 restart

Als u een SUDO-gebruiker gebruikt, moet u ervoor zorgen dat u Sudo vóór de opdracht toevoegt.

Als alles met succes is voltooid zonder fouten, moet PHP nu worden geïnstalleerd en klaar om te gaan!Het is mogelijk (en optioneel) om enkele extra modules toe te voegen om de functionaliteit van PHP te vergroten.Stel dat dit klinkt als iets dat je moet doen.Aarzel niet om ons artikelbedekking te bekijken Hoe PHP-modules te installeren (Ubuntu 14.04). Er zijn ook aanvullende PHP-extensies die via PECL kunnen worden geïnstalleerd. Meer details over PECL en de installatie van PECL-extensies zijn te vinden hier.

Geschreven door Michael Brower  /  juni- 22, 2017