Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Scripts installeren in Virtualmin

Trefwoorden: Virtualmin 

Installatie van verschillende soorten software via het gebruik van scripts kan zeer nuttig zijn voor elke serverbeheerder. Meestal vereist dit proces met behulp van de Linux-schaal (opdrachtregel) of zoiets als softaculous. Met VirtualMin kunt u echter de scripts rechtstreeks via de installatie-scripts-module installeren om rechtstreeks in virtualmin te bouwen. Hoewel er een limiet is voor de scripts die beschikbaar zijn in de GPL (gratis) versie van Virtualmin, zijn de beschikbare scripts fantastisch! De focus van dit artikel is om u te leren hoe u de virtualMin-installatie scripts-module kunt gebruiken.

Dit artikel impliceert dat u VirtualMin al hebt geïnstalleerd. Als u dit nog niet hebt gedaan, kijk dan naar het volgende artikel: Hoe Virtualmin te installeren.

Voordat we aan de slag moeten zijn, moet u inloggen op uw VirtualMin- of Webmin-account.Als u niet zeker weet hoe u dit of Document Als VirtualMin kunt doen, bekijk dan het volgende artikel, dat u moet helpen met: Hoe in te loggen op Webmin. Meestal, na een standaardinstallatie van Webmin, is de login-URL yourdomain.tld:10000, vervangen uwdomein. tld met uw daadwerkelijke domein / website-naam.Zodra u bent ingelogd, gaat u verder met de volgende stappen die schetsen Hoe scripts in VirtualMin installeren met behulp van de installatie-scripts-module.

  1. Onder de Virtualmin sectie, selecteer het domein in het vervolgkeuzemenu waarop u een script wilt installeren.
  2. Klik op de IK**Installeer scripts ** module van de vermelde beschikbare opties.
  1. Het zou het beste zijn als je nu op de Installeer scripts pagina, die afhankelijk is van uw versie van VirtualMinwill look op het volgende.

Selecteer de Beschikbare scripts tabblad

Selecteer het script dat u wilt uitvoeren door op het keuzerondje te klikken naast de naam van het script voor dit artikel.Squirrelmail is geselecteerd.

Klik op de Toon installatie-opties knop.

Gewijzingen doen die u geschikt acht. De standaardopties moeten echter meestal goed zijn.

Wanneer u tevreden bent, klikt u op de Installeer nu knop.

Het kan even duren voordat de installatie is voltooid. Maar als u klaar bent, laat Virtualmin u weten of het script met succes is geïnstalleerd.

Als u vragen moet hebben of hulp wilt, neem dan contact met ons op via livechat of door het indienen van een ticket met ons technische ondersteuningsteam.

Geschreven door Michael Brower  /  juni- 21, 2017