Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Stappen om binding te installeren

Hoe BIND op CentOS 7 te installeren

Trefwoorden: CentOS Web Panel,  Bind 

Stappen om binding te installeren

Bind is de standaard- en populairste DNS-software die wordt gebruikt op Unix-achtige besturingssystemen, zoals Linux of, meer specifiek voor dit artikel, CentOS 7. De primaire functie van bind is om domeinnamen te vertalen naar hun bijbehorende IP-adressen.De focus van dit artikel is om de installatie van BIND binnen Cento's te dekken 7. Als u meer wilt weten over het configureren van bind, raadpleeg dan ons artikel dat dat onderwerp bedekt: Configureer BIND Server.

Stappen om binding te installeren

Voordat we beginnen, zorg er dan voor dat u via SSH bent ingelogd op uw server.Als u niet zeker bent hoe u via SSH toegang hebt tot uw server, raadpleeg dan onze gids: Verbinding maken met uw server via SSH

De installatie van bind is zeer eenvoudig in Cento's 7 omdat het pakket direct beschikbaar is via de yum-repositories. Om BIND te installeren, geeft u de volgende opdracht uit:

yum install bind bind-utils -y

Houd er rekening mee dat de optie -Y-optie bevestigt dat u binden en alle afhankelijkheden wilt installeren.Nadat de installatie is voltooid, moet u ervoor zorgen dat deze wordt geconfigureerd om automatisch te starten tijdens het opstartproces:

systemctl enable named

U moet er ook voor zorgen dat de service nu is gestart om te beginnen met het gebruik van bind:

systemctl start named

Om ervoor te zorgen dat binden zonder problemen is gestart, kunt u de statuscommando gebruiken:

systemctl status named

De uitvoer van het statuscommando zal aangeven of BIND met succes is gestart of niet. Op voorwaarde dat u geen fouten bent tegengekomen, zou BIND nu geïnstalleerd moeten zijn en klaar moeten zijn om het te gaan gebruiken!

Geschreven door Michael Brower  /  juni- 22, 2017