Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Wat is Joomla?
Waarom zou ik Joomla kiezen?
Waarom zou ik niet kiezen voor Joomla?
Gevolgtrekking
Gerelateerde bronnen:

Introductie tot Joomla

Trefwoorden: Joomla 

Wat is Joomla?
Waarom zou ik Joomla kiezen?
Waarom zou ik niet kiezen voor Joomla?
Gevolgtrekking
Gerelateerde bronnen:

Mogelijk hebt u gehoord van de drie populairste contentmanagementsystemen (CMS) die bestaan. Dit zouden WordPress, Drupal en Joomla zijn. Al deze CMS's hebben iets gemeen, hoewel ze heel anders zijn dan elkaar. Ze kunnen allemaal worden gebruikt voor een breed scala aan sites. Terwijl deze gids niet zal gaan naar welke misschien beter voor je is, zullen we verduidelijken waarom je Joomla wilt gebruiken.

Wat is Joomla?

Joomla is een contentmanagementsysteem, anders bekend als een CMS.Met een CMS kunt u eenvoudig een website opdoen, met weinig tot geen codering nodig.Joomla kan alle noodzakelijke codering voor de site op zijn achterkant aan.De achterkant verwerkt wat shows op de site wanneer een gebruiker het of een andere pagina bezoeken.Joomla's achterkant is gemaakt met PHP, een populaire webprogrammeringstaal.

Waarom zou ik Joomla kiezen?

Net als de andere inhoudsbeheersystemen, biedt Joomla vergelijkbare functionaliteit. Er zijn echter bepaalde aspecten van Joomla die anders zijn dan de anderen. Bijvoorbeeld met taallocatie.

Taallocatie is wat een site mogelijk maakt om in verschillende talen voor een gebruiker te worden vertaald. Dit zou een gebruiker van Rusland of China toestaan om dezelfde inhoud te lezen zonder de noodzaak van een externe vertaler. Met WordPress moet u mogelijk een extensie of een andere plug-in installeren om deze functionaliteit te ontvangen. Maar met Joomla komt dit echter uit de doos, wat betekent dat het niet nodig is om iets anders te installeren.

Afgezien van het opnemen van de verschillende talen, is Joomla als een mix tussen Drupal en WordPress. Drupal staat bekend als een beetje aan de technische kant, hoe goed krachtig. WordPress is meer beginnersvriendelijk. Er is echter niet zoveel dat ermee kan worden gedaan. Joomla past in het midden van hen omdat het een eenvoudig te gebruiken interface zoals WordPress biedt, met een deel van de kracht die Drupal biedt.

Waarom zou ik niet kiezen voor Joomla?

Joomla biedt een grote verscheidenheid aan documentatie en een grote gemeenschap om te leren. Het geeft wel een beetje moeite bij het vinden van de perfecte plug-ins om op uw site te lopen. Joomla heeft een kleinere marktplaats voor modules, waardoor het moeilijker is om de functionaliteit te vinden waarnaar u op zoek bent. Hoewel Joomla wordt geacht tussen WordPress en Drupal, kan het soms een beetje ontwikkelaarervaring nodig hebben om de gewenste functionaliteit te krijgen. Natuurlijk is de definitieve beslissing volledig aan jou.

Gevolgtrekking

Wanneer u uw site maakt, wilt u mogelijk kiezen voor een van de beschikbare CMSS. Het kiezen is echter moeilijk. Al met al, als u een beginner bent zonder codering of ontwikkelaarervaring, kiezen veel klanten WordPress voor het gebruiksgemak. Als je wat ontwikkelaarervaring hebt, zou Joomla een mooie match zijn met zijn eenvoudige eenvoud, maar vermogen om complex te zijn. Als je veel programmeerervaring hebt en nog steeds een CMS wilt gebruiken, is Drupal misschien de manier om te gaan, omdat het een krachtig kader biedt voor het bouwen van je webtoepassing.

Gerelateerde bronnen:

Geschreven door Hostwinds Team  /  maart 31, 2018