Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Ermee beginnen
Extra opdrachten:

Behoud een permanente schermverbinding

Trefwoorden: VPS 

Ermee beginnen
Extra opdrachten:

Als u een VPS heeft, is het mogelijk dat dit niet met een gebruikersinterface is gekomen en u gebruikt de opdrachtregelinterface. Dit betekent dat u waarschijnlijk SSH gebruikt om verbinding te maken met uw VPS. Een van de risico's die u tijdens uw externe terminale sessie uitvoert, is het verlies van connectiviteit. Dit is een probleem, vooral als je in het midden van een grote taak bevindt waar je uiteindelijk verliest wat je op het moment werkte. De schermtoepassing helpt bij het mittigeren van verbindingskwesties die u mogelijk tegenkomt. Door de schermopdracht uit te voeren, kunt u de connectiviteit verliezen en later worden hervat, zodat u kunt ophalen waar u bent gebleven.

Ermee beginnen

Start uw schermsessie, ook bekend als een venster

screen

Als u de connectiviteit verliest, moet u eenvoudigweg in uw server in uw server en opnieuw aansluiten op uw schermsessie.

screen -r

Een van de extra voordelen is dat u tijdens uw terminalsessie meerdere vensters kunt laten draaien.

Typ de volgende opdracht om te laten zien hoeveel schermsessies die u hebt uitgevoerd.

screen -ls
  • In de bovenstaande voorbeelduitvoer zie je de scherm-ID gevolgd door de PTS en Hostnaam. Met die informatie combineren we nu de twee eerdere opdrachten om een venster te reattachen door de scherm-ID aan het einde te voegen.

Maak opnieuw verbinding met de schermsessie.

screen -r 13458

Extra opdrachten:

CTRL-A C Maak een nieuw venster
CTRL-A K Dood het huidige venster CTRL-A W-lijst Alle Windows (het huidige venster is gemarkeerd met "*") CTRL-A 0-9 Ga naar een venster genummerd 0-9 Ctrl-A N Ga naar het volgende venster Ctrl-A Ctrl-A-schakelaar tussen Windows Ctrl-A [Start Copy Mode Ctrl-A] Gekopieerde tekst Ctrl-A?Hulp (toon een lijst met opdrachten) CTRL-A CTRL- \ QUIT-scherm CTRL-A D (SHIFT-D) POWER DETACH, EN LOGOUT CTRL-A D DETACH, maar houd Shell Window Open

Geschreven door Hostwinds Team  /  april 10, 2018