Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Waar vindt u de Feature Manager
Functielijsten beheren

Beheer van Feature Lists in WHM

Trefwoorden: WHM 

Waar vindt u de Feature Manager
Functielijsten beheren

Deze gids is bedoeld voor Hostwinds Cloud VPS of Dedicated Server-klanten met toegang tot CPANEL / WHM.

Met CPANEL / WHM kunt u pakketten maken die beperkingen voor het maken van hulpbronnen definiëren voor gecreëerde CPANEL-accounts. Bovendien zijn er functielijsten die kunnen worden gedaan om te beïnvloeden welke toegangsniveaus de CPANEL-accounts zullen hebben. Sommige van deze functies omvatten de DNS ZONE-editor en het beheren van FTP-accounts. Hieronder vindt u hoe u functielijsten in WHM kunt toevoegen en beheren.

Waar vindt u de Feature Manager

Stap een: Log in op uw WHM Administratief dashboard.

Stap twee: Typ in het zoekvak in de linkerbovenhoek in, typ in "Pakketjes_ "en druk op Enter. Selecteer in de beschikbare opties de _Feature Manager optie.

Stap drie: Nadat u op het Feature Manager Optie, wordt u naar een nieuwe pagina gebracht, waar u een nieuwe functielijst kunt toevoegen, bewerken en verwijderen van een eerder gemaakt functielijst.

Functielijsten beheren

Vanaf de pagina Feature Manager in WHM ziet u een aantal verschillende acties die kunnen worden uitgevoerd en enkele aanvullende informatie. Met de optie aan de linkerkant voegt u een nieuwe functielijst toe aan WHM. Aan de rechterkant kunt u een eerder gemaakte functielijst bewerken of verwijderen. Drie functielijsten kunnen niet worden verwijderd. U kunt echter de functie-lijsten bewerken hoe u wilt. Dit zijn de standaard, uitgeschakeld en post alleen. Standaard is het pakket dat standaard wordt gebruikt voor nieuwe WHM-pakketten. De standaardfunctieslijst wordt gebruikt om functies aan te geven die zijn uitgeschakeld in alle CPANEL-accounts. Andere lijsten kunnen de hier vermelde opties niet overschrijven. De functie Lijsten van de e-mail definiëren welke accounts die alleen als e-mail zijn gemaakt, toegang hebben tot.

Een nieuwe functielijst toevoegen

Stap een: Vanaf de pagina Feature Manager is er een optie om Voeg een nieuwe functielijst aan de linkerkant toe. Voer de naam in voor de nieuwe functielijst in het tekstvak.

Stap twee: Zodra u een naam heeft ingesteld waarmee u tevreden bent, klikt u op het blauw Functielijst toevoegen knop. Hiermee gaat u naar de pagina Functielijst bewerken om aan te passen. Voor de genoemde opties is een beschrijving ervan te vinden in De documentatie van CPANEL.

Een functielijst bewerken en verwijderen

Stap een: Op de pagina Feature Manager is er een vervolgkeuzelijst om een functielijstnaam aan de rechterkant te selecteren. Dit bevat alle functielijsten die op de server zijn ingesteld. Selecteer de functielijst die u wilt bewerken of verwijderen.

Stap twee: Nadat u de functielijst hebt geselecteerd die u wilt bewerken of verwijderen, zijn er 2 blauwe knoppen onder de vervolgkeuzelijst.

Om de lijst met functies te verwijderen, klikt u op het Verwijderen Knop.

Als u de functielijst wilt bewerken, klikt u op het blauw Bewerk knop. Voor een beschrijving van elk van de opties in de Feature List Editor raadpleegt u het cPanel-documentatie.

Een lijst met functies beheren

Bij het toevoegen of bewerken van een functielijst zullen er veel opties zijn om uit te kiezen. Als u al weet dat de opties die u wilt wijzigen. Je kunt de Zoeken doos aan de bovenkant om ze gemakkelijk te vinden. Of, als u alle functies voor de functielijst wilt inschakelen, kunt u het selectievakje selecteren naar Selecteer alle functies voor de huidige Feature List.

Bij elke functie die u kunt selecteren, is er een selectievakje. Als u het aankruisvakje invult, heeft het de Feature met alle WHM-pakketten die deze functielijst gebruiken. Als er een klein opgemaakt stuk tekst staat naast de optie met Inpluggen, De functie wordt toegevoegd vanwege een CPANEL / WHM-plug-in die op de server is geïnstalleerd. Als het erfenis heeft, betekent dit dat de functie verwijst naar een verouderde functie.

Voor een beschrijving van elke functie die kan worden ingeschakeld voor een functielijst, wordt het aanbevolen om naar te kijken De documentatie van CPANEL hier als Het bevat een korte beschrijving van elke vermelde functie.

Nadat u klaar bent met het aanbrengen van wijzigingen in de Feature List, kunt u op het blauwe klikken Opslaan knop onderaan de pagina. Als u wijzigingen wilt annuleren, kunt u op de annuleren knop.

Geschreven door Hostwinds Team  /  maart 25, 2019