Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Toegang krijgen tot de bronmonitor in Windows
CPU gebruik
Geheugen
Schijfgebruik
Netwerk
Weinig resources?

Monitoring Tools voor Windows

Trefwoorden: Windows 

Toegang krijgen tot de bronmonitor in Windows
CPU gebruik
Geheugen
Schijfgebruik
Netwerk
Weinig resources?

Monitoring van uw serverbronnen is een cruciaal onderdeel van Server Management. Deze handleiding laat u zien hoe u verschillende bronnen op uw server kunt controleren en identificeert wanneer het mogelijk is om na te denken over het upgraden om meer middelen te krijgen.

Toegang krijgen tot de bronmonitor in Windows

Druk op uw bureaublad in Windows Server op ÿ + R gelijktijdig om het menu Uitvoeren te openen.

Typ "Resmar" in het tekstvak en klik op "OK".

U ziet nu uw Resource Monitor-dashboard.

Vanaf hier kunt u het algemene gebruik van uw systeem zien en naar de verschillende tabbladen bovenaan navigeren om meer gedetailleerde informatie te bekijken.

CPU gebruik

Als u naar het CPU-tabblad aan de bovenkant van het venster gaat, kunt u het gedetailleerde gebruik van uw kernen en threads zien.

In het procesgedeelte van het scherm worden de huidige processen beschreven die momenteel uw CPU-bronnen gebruiken.

Het sectie Services schetst alle services die op uw server worden uitgevoerd en de lading die ze toepassen op uw CPU-bronnen.

Geheugen

Het tabblad Geheugen boven in het venster toont u de huidige belasting die al uw processen op uw RAM-bronnen zetten. Het toont u ook een balk met geheugen dat in gebruik, gewijzigd, stand-by of vrij is.

Schijfgebruik

Het tabblad Schijf toont u gedetailleerde informatie over uw schijfruimte en I / O-processen. Onder het opslaggedeelte op dit tabblad vindt u de resterende vrije schijfruimte in MB.

Netwerk

Het tabblad Netwerk toont u gedetailleerde informatie over de netwerkactiviteit van uw server. Deze informatie omvat verzonden en ontvangen bytes per seconde, huidige TCP-verbindingen en gedetailleerde informatie over de poorten op uw server.

Weinig resources?

Als u lijkt op de grenzen van de huidige middelen die aan uw server zijn toegewezen, kan het tijd zijn om u te verwijderen of uw programma's te optimaliseren of uw service te upgraden. We raden ten zeerste aan om onze hostwinds-bewakingsservice te bekijken om aangepaste monitoringcontroles te maken die u bij het falen waarschuwen en een ondersteuningsticket namens u maken.

Geschreven door Hostwinds Team  /  mei 8, 2019