Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Hoe voer ik een DNS-opschoning uit?

Voer een DNS-opschoning uit

Trefwoorden: DNS,  Optimization 

Hoe voer ik een DNS-opschoning uit?

Er kan een tijd komen wanneer uw DNS-zonebestanden rommelig worden met nutteloze records of zelfs duplicaten. Gelukkig heeft CPanel hier voor de aandacht gebracht en een functie in WHM opgenomen om dit voor ons op te ruimen. WHM biedt de mogelijkheid om een DNS-opruiming uit te voeren, die Nameserver-configuratie-instellingen opruimt. Dit helpt dubbele nameserver-configuratiebestanden te elimineren die kunnen leiden tot problemen met de server en in het geval van een bindconfiguratiebestand corrupt wordt. Voordat u de onderstaande stappen volgt, zou dit worden aanbevolen om een back-up van uw huidige zonebestanden en configuratiebestanden op te nemen. Op die manier gaat in het geval iets mis, je hebt een herstelpunt.

Dit proces mag alleen worden gebruikt op servers met BIND-naamservers. Dit is de standaard nameserversoftware die bij de meeste installaties wordt gebruikt.

Hoe voer ik een DNS-opschoning uit?

Stap 1. Log in op uw WHM en navigeer naar DNS-functies (Dit kunt u snel vinden door te zoeken naar DNS in de zoekbalk)

Stap 2. Klik Voer een DNS-opschoning uit

Zorg ervoor dat u geen configuratiebestanden openen en niet proberen deze tijdens het opruimingsproces te bewerken.Dit kan een ongewenst gedrag veroorzaken of het proces verpesten.

Stap 3. Klik op Doorgaan

Nadat u op de knop Doorloop hebt geklikt, kan dit enige tijd duren voordat deze opruiming is voltooid. Zorg er tijdens het hardlopen of er geen wijzigingen worden aangebracht in de configuratiebestanden die dit actief is.

Als u vragen moet hebben of hulp wilt, neem dan contact met ons op via livechat of door het indienen van een ticket met ons technische ondersteuningsteam.

Geschreven door Hostwinds Team  /  december 13, 2016