Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Beperk Webmin-toegang via IP

Trefwoorden: Virtualmin,  Security 

Beveiliging is een belangrijk aspect van het beheren van een server.Zorgen voor dat alleen bijzonder geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot uw server kan een sleutelelement zijn met de beveiliging van uw server.Er zijn een paar manieren om te beperken wie toegang heeft tot uw server;Echter, een van de meest effectieve manieren om dit te bereiken is door de toegang te beperken op basis van uw IP-adres.Met VirtualMin kunt u dit type beperking rechtstreeks uit de IP-toegangscontrolemodule implementeren.

Dit artikel richt zich op het onderwijzen van u hoe u de toegang tot VirtualMin / WebMIN kunt beperken met behulp van de IP-toegangscontrolemodule. Dit artikel impliceert dat u VirtualMin al hebt geïnstalleerd. Als u dit nog niet hebt gedaan, kijk dan naar het volgende artikel: Hoe Virtualmin (CentOS 7) te installeren.

Met de IP-toegangscontrolemodule kunt u Webmin / VirtualMin configureren om een gebruikersoegang toe te staan of te weigeren op basis van hun IP-adres of zelfs hostnaam.Voordat we verder gaan, moet u zich eerst inloggen op uw virtualmin-configuratiescherm.Als u niet zeker bent hoe dit moet doen, of misschien is dit uw eerste keer om toegang te krijgen tot uw paneel, raadpleeg dan het volgende artikel: Hoe in te loggen op Webmin.Zodra u bent ingelogd en u klaar bent om door te gaan, raadpleegt u de volgende stappen om de toegang te beperken op basis van IP-adres of hostnaam.

  1. Klik op het sectie Webmin.
  2. Selecteer de optie Webmin
  3. Klik op de Module Webmin-configuratie.
  1. Klik op de IP-toegangscontrolemodule.
  1. U kunt ervoor kiezen om geselecteerde adressen te blokkeren of alleen toegang toe te geven vanuit specifieke adressen. Voor dit artikel zullen we toegang toestaan van één IP-adres.
  2. In het toegestane ip-adressen tekstvak, vult u het IP-adres / hostnaam (of adressen / hostnamen) in die u wilt toestaan
  3. Wanneer u tevreden bent met de informatie die u hebt ingevoerd, klikt u op de knop Opslaan.

Met deze op zijn plaats is uw server alleen toegankelijk voor het adres / hostnaam (of adressen / hostnamen) dat u in het tekstvak van de toegestane IP-adressen hebt opgegeven.

Geschreven door Michael Brower  /  juni- 22, 2017