Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Hoe maak ik een permanente omleiding?

Stel een permanente (301) omleiding in met .htaccess

Trefwoorden: htaccess 

Hoe maak ik een permanente omleiding?

In de nooit eindigende race om een relevante gemakkelijk te navigeren site met kwaliteitsinhoud die helpt om het verkeer te sturen, merkt u misschien dat u uw site opnieuw hebt ontworpen of het opnieuw opbouwt van de grond met behulp van een andere domeinnaam.Of misschien wenst u eenvoudigweg uw Web Presence / Merk uit te breiden of te diversifiëren door een nieuwe domeinnaam te gebruiken die nog steeds koppelt aan een deel van de inhoud van uw andere website.Ongeacht het scenario, op een gegeven moment, kunt u merken dat u een manier nodig hebt om de inhoud van de ene locatie naar de andere te omleiden.Dit is waar omleidingen binnenkomen. In een ander artikel bespraken we hoe Stel een tijdelijke (302) omleiden met .htaccess. Echter, de focus van dit artikel is om u te leren hoe u een permanente omleiding kunt instellen met behulp van datzelfde all-krachtige .htaccess-bestand.

Hoe maak ik een permanente omleiding?

Hoewel er een paar manieren zijn om een website door te sturen, zoals via de daadwerkelijke code van een website, zullen we presenteren hoe dit wordt bereikt met behulp van een .htaccess-bestand.Als u nog geen a .htaccess-bestand hebt gemaakt, kijk dan eens naar onze gids: Een .htaccess-bestand maken en bewerken.Die gids heeft ook enkele methoden beschikbaar om uw .htaccess-bestand te bewerken.Met uw .htaccess-bestand in de hand (figuurlijk gesproken), geopend in een redacteur van uw keuze, zou u de volgende code gebruiken om uw hele website / domein te omleiden naar een nieuwe website / domein.

#Redirect current domain to a new domain
RewriteEngine On
RewriteRule ^(.*)$ http://www.your-new-domain-here.com/$1 [R=301,L]

Of

Redirect 301 / http://different-domain.com

U kunt uw website / domeinnaam ook omleiden naar de www-variant met behulp van het volgende:

#Redirect current site to its www variant
RewriteEngine on
Options +FollowSymLinks
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.yourdomain.tld$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://yourdomain.tld/$1 [R=301,L]

Als u een SSL gebruikt en uw site wilt forceren om altijd te laden met de SSL Voeg deze code toe aan uw .htaccess:

#Force SSL
RewriteEngine On
RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^(.*)$ https://www.yourdomain.tld/$1 [R,L]

U kunt zelfs het www-adres van uw site omleiden naar het niet-www-adres, zoals:

#Redirect www to non www
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.(.*)$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://%1/$1 [R=301,L]

Er zijn andere variaties van omleidingsregels / -code.Deze zijn echter over het algemeen de meest gebruikte.Vergeet niet om uw .htaccess-bestand op te slaan zodra u tevreden bent met de bewerkingen die u hebt gemaakt.

Als u toegang hebt tot CPANEL, kunt u 301-omleidingen maken in uw .htaccess-bestand met behulp van de Omleiden optie onder domeinen.

Geschreven door Michael Brower  /  juni- 22, 2017