Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Wat is een permalink?
Hoe stel ik mijn permalinks in WordPress in?
Hoe kan ik een permalink in iets anders veranderen?

WordPress Permalink-structuur instellen

Trefwoorden: WordPress 

Wat is een permalink?
Hoe stel ik mijn permalinks in WordPress in?
Hoe kan ik een permalink in iets anders veranderen?

Terwijl u berichten maakt voor uw WordPress-installatie, zult u iets opmerken over de links. Ze zullen allemaal uniek zijn. De manier waarop WordPress werkt, is dat u een unieke link voor elk van uw berichten kunt gebruiken voor eenvoudiger toegang tot een specifiek artikel. In deze handleiding ziet u meer over hoe Permalinks werken en hoe ze kunnen worden ingesteld.

Wat is een permalink?

A Permalink is een permanent toegankelijke link die kan worden gebruikt om een bepaald onderdeel van uw website te bezoeken. Dit soort links zal naar verwachting niet veranderen terwijl de site live is. Hierdoor kunnen uw bezoekers deze koppelingen boeken, zodat ze later toegang hebben tot ze zonder zorgen te maken als de pagina is verplaatst. Afhankelijk van hoe de Permalinks zijn ingesteld, kan dit het ook gemakkelijker maken om specifieke inhoud te vinden. Een meest gebruikelijk gebruik van Permalinks is om het onderwerp of de titel van het artikel als de Permalink te hebben.

Hoe stel ik mijn permalinks in WordPress in?

Gelukkig is er een manier om de Permalinks dat WordPress voor uw creatiepalen zou gebruiken.

  1. Log in op uw WordPress-dashboard. Zorg ervoor dat het account dat u bent ingelogd als beheerdersrechten.
  2. Selecteer op het WordPress-dashboard Instellingen -> Permalinks uit de zijbalk.

Als u daarop klikt, gaat u naar de pagina Permalink-instellingen. Hier kun je de stijl van permalinks instellen die WordPress gebruikt voor de berichten die je maakt.

U kunt uit de opties kiezen hoe u uw links wilt weergeven. Een populaire keuze hiervoor is Post naam omdat het de berichtnaam in de URL voor het bericht zal bevatten. Samen met de vooraf ingestelde permalinks die u voor uw berichten zou kunnen gebruiken. Er is de mogelijkheid voor een aangepaste structuur. Dit maakt een beetje maatwerk mogelijk in termen van het instellen van een unieke link. Er zijn knoppen waarop u kunt drukken en die gaan in de volgorde waarin ze zijn aangeklikt.

In het optionele gedeelte onderaan kunt u ook een aangepaste link instellen voor uw tags en categorieën. Dit kan ook worden gebruikt om nuttige links te maken, hoewel de opties eindeloos zijn.

Zodra u alle opties heeft ingesteld zoals u wilt, klikt u op het Wijzigingen opslaan knop onderaan zodat deze wijzigingen in werking kunnen treden.

Hoe kan ik een permalink in iets anders veranderen?

Er kan een tijd zijn waarop u een aangepaste Permalink voor een specifieke pagina of post wilt instellen. In WordPress kan dit ook gemakkelijk worden gedaan alsof u de pagina of post.

Eenmaal ingelogd In je WordPress Dashboard, navigeer alsof u de pagina gaat bewerken of Post.

Eenmaal op de Pagina bewerken, naar de top, ziet u een Blue-Ish Permalink-instelling. Klikken Bewerk daarnaast kunt u dit instellen op iets aangepast.

Nadat u dit hebt ingevuld naar wat u wilt wijzigen naar, selecteert u OK. Nu kunt u de nodige wijzigingen aanbrengen in het artikel en Publiceren de post.

Als u vragen moet hebben of hulp wilt, neem dan contact met ons op via livechat of door het indienen van een ticket met ons technische ondersteuningsteam.

Geschreven door Hostwinds Team  /  april 24, 2018