Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Wat zijn SPF-records?
Wat is DKIM?
Hoe DKIM- en SPF-records in cPanel in te stellen
Hoe SPF instellen zonder cPanel?

SPF- en DKIM-records instellen

Trefwoorden: cPanel 

Wat zijn SPF-records?
Wat is DKIM?
Hoe DKIM- en SPF-records in cPanel in te stellen
Hoe SPF instellen zonder cPanel?

Wat zijn SPF-records?

Verzendbeleid Framework (SPF) Records kunt u een lijst maken met IP-adressen (of subnetten) die u toelaat om e-mails namens u te verzenden.Dit maakt het moeilijker voor schadelijke e-mailafzenders om hun identiteit te verbergen en gebruik je e-mailserver voor fraude of spam.Dit voorkomt dat uw domeinnaam wordt vervalst wanneer een e-mail is ontvangen.Dit doen zal beschermen tegen phishing-pogingen die uit uw domein komen, evenals "identiteitsdiefstal" via e-mails.

Wat is DKIM?

DKIM (DomainKeys Identified Mail) zorgt ervoor dat e-mails niet worden gewijzigd tussen de oorspronkelijke en de eindbestemming.Elke e-mail wordt ondertekend met een privésleutel die wordt gevalideerd door een openbare sleutel die is ingesteld in de DNS van de e-mailserver van de eindbestemming.Op deze manier weet de eindgebruiker wanneer er tijdens het verzenden wordt geprobeerd wijzigingen aan te brengen in de e-mail.

Hoe DKIM- en SPF-records in cPanel in te stellen

Gelukkig kunt u zowel DKIM als SPF eenvoudig instellen met de volgende stappen.Houd er rekening mee dat u moet worden ingelogd op CPANEL.

Stap 1. Zoek het gedeelte E-mail op de startinterface van cPanel

Stap 2. Selecteer "E-mail Leverbaarheid"

Deze pagina analyseert de domeinen in uw CPANEL om te zien of alle DNS-problemen uw e-mailfunctionaliteit kunnen beïnvloeden. Als er problemen bestaan, zal het u vertellen welke records zijn waar problemen bestaan.

Stap 3. Selecteer 'Beheer' op uw domein.

Indien beschikbaar, kunt u ook 'reparatie' selecteren om te proberen uw DNS-records snel op te lossen.

Stap 4. Installeer de voorgestelde DKIM-record.

Notitie: Mogelijk moet u eerst de DKIM-sleutel genereren.

Stap 5. Installeer de voorgestelde SPF-record.

Er is ook een onderdeel van de e-mailbevelabiliteitspagina die de RDNS van het IP-adres van uw host bestrijkt en u de waarde biedt waarmee uw RDNS moet worden ingesteld op.U kunt uw IP's RDNS bekijken en bijwerken indien nodig bij uw clientgebied.

Hoe SPF instellen zonder cPanel?

Dit kan meestal afhangen van wat u gebruikt voor het DNS-beheer van uw domeinnaam. U wilt echter (of een bestaande) txt-record voor het domein toevoegen. Deze TXT-record voor uw domein bevat de DIST-details van SPF.

Standaard wilt u misschien invoeren voor het TXT-record:

Voorbeeld SPF-record

v=spf1 mx -all

Dit voorkomt dat elke server e-mails van uw domeinnaam verzendt, behalve dat u wordt vermeld in uw MX-record voor uw domeinnaam. Dit is wat het SPF-record betekent, afgebroken.

De v = spf1 Deel geeft aan welke versie van SPF wordt gebruikt. Dit beïnvloedt meestal wat het SPF-record eruit zou zien als geheel. Hiervoor gebruiken we spf1 voor de versie. Het volgende deel, mx_\, _ Geeft aan dat e-mailadres van uw domein moet worden gecontroleerd op de server die wordt vermeld in het MX-record voor uw domein, welke banden in het laatste deel -alle. Hiermee wordt voorkomen dat er e-mail wordt verzonden vanaf een server die niet in uw SPF-record staat.

Geschreven door Michael Brower  /  januari- 9, 2017