Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Wat hebben cURL en wget gemeen?
Protocollen ondersteund
Curl / Wget gebruiken om een website te bekijken

Het verschil tussen cURL en wget (Linux)

Trefwoorden: Linux,  Dedicated Server,  VPS 

Wat hebben cURL en wget gemeen?
Protocollen ondersteund
Curl / Wget gebruiken om een website te bekijken

Hostwinds VPS en dedicated server clients die websites maken, willen soms hun site op een lokale machine testen. Als u een Linux-systeem gebruikt en nieuwe URL's op uw site wilt testen, kunt u krul of wget gebruiken. Beide opdrachten dienen een vergelijkbaar doel: fungeren als een opdrachtregel-facilitator van HTTP-aanvragen. Beide kunnen echter voor zoveel meer worden gebruikt.

Wat hebben cURL en wget gemeen?

Zowel Curl en Wget zijn programma's die beschikbaar zijn om op uw server te gebruiken en aan te passen. Beide krul- en wget ondersteunen HTTP en de beveiligde versie, HTTPS, die de basisprotocollen voor websites zijn. Ze ondersteunen ook zowel FTP en SFTP, die vaak worden gebruikt om bestanden naar servers te uploaden.

Protocollen ondersteund

Curl heeft een breed scala aan ondersteunde protocollen.Volgens de Website van Curl ondersteunt Curl "DICT, FIDE, FTP, FTPS, GOPHER, HTTP, HTTPS, IMAP, IMAPS, LDAP, LDAPS, POP3, POP3S, RTMP, RTSP, SCP, SFTP, SMB, SMBS, SMTP, SMTPS,Telnet en TFTP. Curl Ondersteunt SSL-certificaten, HTTP-bericht, HTTP Put, FTP-uploading, HTTP-formuliergebaseerde upload, proxies, http / 2, cookies, gebruiker + wachtwoordauthenticatie (Basic, Plain, Digest, Cram-MD5, NTLM, onderhandelen overen Kerberos), bestandsoverdracht CV, proxy-tunneling, en meer.

Wet op dit moment ondersteunt alleen HTTP- en FTP-gebaseerde protocollen. GNU WGET2 wordt echter actief gewerkt op dit moment, wat kan veranderen in toekomstige versies.

Curl / Wget gebruiken om een website te bekijken

U kunt de krul als volgt gebruiken:

curl www.example.com

Het eerste ding dat je opmerkt over Curl is het alles naar je Terminal-scherm, dus als je het tegen je site uitvoert, zie je het de RAW HTML naar je scherm drukken:

Het gebruik van wget is vergelijkbaar, maar het resultaat is een beetje anders.

wget www.example.com

Zoals u kunt zien, downloadt WGOW het bestand daadwerkelijk. Het probeert het als index.html op te slaan in plaats van het rechtstreeks naar uw scherm weer te geven.

Geschreven door Hostwinds Team  /  juli- 26, 2019