Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Hoe kan ik servers overdragen zonder downtime?

Een server overdragen / migreren zonder downtime (of databasevertraging)

Trefwoorden: Web Hosting 

Hoe kan ik servers overdragen zonder downtime?

Hoe kan ik servers overdragen zonder downtime?

Als u een cloud of dedicated server gebruikt en servers wilt wijzigen, kunt u het volgende doen om ervoor te zorgen dat er geen downtime is:

Deze gids is geschreven met beide servers met WHM / CPANEL. De algemene principes moeten echter van toepassing zijn op de meeste transfers.

Deze stappen zijn ENKEL EN ALLEEN Te gebruiken zodra de inhoud van de oorspronkelijke server is hersteld naar de nieuwe server en bevestigd werken. Deze stappen moeten worden uitgevoerd voordat u de nameservers bijwerkt voor het overgedragen domein (s). Als u de inhoud niet hebt overgedragen aan de nieuwe server en een WHM-toegang hebt op beide, raadpleegt u de volgende gids: Hoe om een volledige server over te zetten / migreren naar een nieuwe servergids.

Stap 1: Log in op WHM op de originele server

Stap 2: Ga naar DNS-functies

U kunt dit snel vinden door te zoeken naar DNS in de zoekbalk

Stap 3: Ga naar Bewerk DNS Zone zodra u naar DNS zoekt in het zoekvak in de linkerbovenhoek.

Stap 4: Kies de juiste server / domein.

Stap 5: Klik op de knop Bewerken.

Stap 6: Wijzig het nummer in de tweede kolom (waarschijnlijk momenteel 86400 of 14400) tot 300

Het nummer in de tweede kolom die u hebt gewijzigd in 300 is het tijdstip om bedrag (TTL) te leven (TTL).Dit bedrag controleert hoe lang de inhoud van de site in de cache is opgeslagen en wanneer het wordt opnieuw gecontroleerd.Het is normaal gesproken ingesteld op 24 uur of 4 uur.Het veranderen in 300 zal het tot vijf minuten veranderen.

Zodra u deze wijziging aanbrengt, wilt u wachten om door te gaan met het volgende totdat de huidige TTL is verstreken voordat u wijzigingen aanbrengt om de uitvaltijd te minimaliseren. Als de TTL bijvoorbeeld is ingesteld op 14400, wilt u minimaal 14400 seconden (vier uur) wachten voordat u doorgaat.

Stap 7: Zodra de eerder ingestelde TTL is verlopen en is gewijzigd, wijzigt u het A Record IP in het nieuwe server-IP

** 7A: ** U kunt ook de andere A-records wijzigen voor services zoals FTP

** Stap 8: ** Als u uw DNS-zone niet langer wilt beheren via WHM, kunt u in dit stadium uw nameservers wijzigen met uw domeinregistrar, zodat uw DNS elders wordt afgehandeld.Voordat u de nameservers van uw domein wijzigen, is het belangrijk om te bevestigen met uw gezaghebbende nameserver-provider die uw DNS-zone correct is geconfigureerd en klaar om te worden gebruikt.

Stap 9: Herhaal stap 1-7 voor eventuele extra domeinen die zijn overgedragen

DNS-nameserverwijzigingen kunnen 24-48 uur duren om het internet volledig te verspreiden. Sluit of annuleer de oude server tot dan toe. Om veilig te zijn, wacht u 72 uur. Beoordeel voor meer informatie Wat is DNS-propagatie?

Geschreven door Michael Brower  /  december 13, 2016