Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Wat is URL-maskering?
Hoe maak ik een URL-maskeromleiding?

URL-maskering met .htaccess

Trefwoorden: htaccess 

Wat is URL-maskering?
Hoe maak ik een URL-maskeromleiding?

Er zijn twee hoofdtypen omleidingen: tijdelijk en permanent. We zullen ons in deze handleiding concentreren op een ander type omleiding, URL-maskering genaamd, en bekijken hoe URL-maskering kan worden bereikt door Een .htaccess het dossier.

Laten we beginnen.

Wat is URL-maskering?

URL-maskering zou zijn wanneer u zich omleidt naar een nieuw domein, maar in plaats van de URL-wijziging, zou het hetzelfde blijven. Als u bijvoorbeeld een domeinmasker hebt omdraait tussen uwdomain.com/Example en uwdomein.com/example/mask. Wanneer Domain.com wordt doorverwijzingen naar uwdomein.com/example/mask, schakelt het de URL niet in. Het zou je domein.com/example blijven.

Hoe maak ik een URL-maskeromleiding?

Er zijn een aantal manieren om een omleiding te maken voor uw domein, zoals het gebruik van code met HTML. We gaan uw .htaccess-bestand gebruiken voor dit omleidingsmasker. Als u nog geen a .htaccess-bestand hebt gemaakt, kijk dan eens naar onze gids: Een .htaccess-bestand maken en bewerken. In die gids wordt uitgelegd hoe u uw .htaccess kunt maken en enkele manieren kunt bewerken.

Nu u uw .htaccess-bestand hebt gemaakt, kunnen we doorgaan en de volgende code gebruiken om uw website door te sturen met een URL-masker.

#Making a URL Mask.
RewriteEngine On
RewriteRUle ^example/?$ /example2/mask

Wanneer iemand uwdomein opent, wordt de inhoud van een andere map in Voorbeeld2 hierboven weergegeven. Vervang voorbeelden hierboven en voorbeeld2 om de gewenste inhoud weer te geven die u wilt laten zien.

#Redirect a domain to a specific URL
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^yourdomain.com
RewriteRule ^(.*) http://www.yourotherdomain.com/directory [P]

Vervang in het bovenstaande voorbeeld uwdomein.com met uw domeinnaam en het domein dat u wilt verzenden naar in YourotherDomain.com.

Wanneer u deze code in uw .htaccess plaatst, wordt u omgeleid en bekijkt u de inhoud voor uw iMasmain.com/Example/mask, maar u ziet de URL nog steeds voor uw iM..com/Example.

Geschreven door Hostwinds Team  /  augustus 1, 2019