Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Hoe u lopende processen in Virtualmin kunt bekijken

Trefwoorden: Virtualmin 

Linux is een open source kernel die wordt gebruikt in veel verschillende UNIX-besturingssystemen, zoals Centos, Ubuntu en Openelec - om er een paar te noemen. VirtualMin is een gratis en open-source bedieningspaneel dat bovenop of liever in Tandem kan uitvoeren met Linux op een server om u te helpen bij het beheren van de functionaliteit van de server en alle websites die aan die server zijn gekoppeld. Net als bij elk besturingssysteem, kunt u momenteel een lijst met uitvoeringsprocessen in Linux vermelden. Echter, op een Linux-server, dit vereist meestal met behulp van de Linux-schaal (opdrachtregel), tenzij u een bedieningspaneel hebt, zoals virtualmin waarmee u een GUI kunt gebruiken om de momenteel uitvoeringsprocessen te bekijken.

Dit artikel dekt hoe u momenteel uitvoeringsprocessen op uw server kunt bekijken met behulp van de VirtualMin GUI. Dit artikel impliceert dat u VirtualMin al hebt geïnstalleerd. Als u dit nog niet hebt gedaan, kijk dan naar het volgende artikel: Hoe Virtualmin (CentOS 7) te installeren.

Voordat we aan de slag moeten zijn, moet u inloggen op uw VirtualMin- of Webmin-account.Als u niet zeker weet hoe u dit moet doen of de link er te goed uit te laten staan, bekijk het volgende artikel dat u zou moeten helpen Log in bij Webmin.Zodra u bent ingelogd, kunt u doorgaan met de volgende stappen om de momenteel actieve processen op uw server in VirtualMin te bekijken.

 1. Zorg ervoor dat u het tabblad Webmin heeft geselecteerd
 2. Selecteer de optie Systeem
 3. Klik op de optie Actieve processen
 1. U moet nu de pagina met werkprocessen bekijken, die lijkt op het volgende.
 1. U kunt de uitvoer van de pagina met uitvoeringsprocessen met de volgende filters sorteren.
  1. PID - Sorteer op procesidentificatienummer
  2. Gebruiker - Sorteer op gebruikersnaam
  3. Geheugen - Sorteer op geheugengebruik
  4. CPU - Sorteer op CPU-gebruik
  5. Zoeken - Zoeken naar een proces op basis van specifieke criteria
  6. Uitvoeren - hiermee kunt u in realtime een opdracht uitvoeren

Geschreven door Michael Brower  /  juni- 21, 2017