Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Waar vind je de Apache-status
Apache-informatie bekijken en wat het betekent
Het Apache-status scorebord
SSL / TLS-sessiecachestatus

Apache-serverstatus bekijken in WHM

Trefwoorden: WHM 

Waar vind je de Apache-status
Apache-informatie bekijken en wat het betekent
Het Apache-status scorebord
SSL / TLS-sessiecachestatus

In WHM kunt u de huidige status van Apache en aanvullende informatie zien, zoals wanneer het voor het laatst is gebouwd en wanneer het voor het laatst is gestart. Dit kan helpen als u niet zeker weet of u de laatste keer dat u uw Apache-webserver had bijgewerkt, en om te zien of de webserver onlangs had gedaald om welke reden dan ook. Daarnaast zie je de processen die Apache spawns naar het handelen van webpagina's met je bezoekers.

Waar vind je de Apache-status

Stap een: Log in op uw WHM Administratieve Dashboard

Stap twee: Eenmaal ingelogd, linksboven, kunt u zoeken naar Server Status en vind Apache-status van de lijst

Stap drie: Selecteer Apache-status, En u wordt op een nieuwe pagina gebracht die meer informatie heeft over de Apache-webserver

Apache-informatie bekijken en wat het betekent

Vanaf de pagina Apache-status, zal er nogal wat informatie zijn. Aan de bovenkant staat het op de hostnaam van de huidige server die Apache op draait, voor het geval u meerdere servers heeft. Daaronder is er informatie over hoe Apache is gebouwd. Dit omvat de huidige versie van Apache Server, de MPM (Multi-Processing Module) die wordt gebruikt, evenals de datum en servertijd Apache was het laatst gebouwd.

Eronder zal er een lijn zijn om de rest van de informatie over Apache te scheiden. Dit zijn actuele informatie die betrekking heeft op de middelen die door de webserver worden gebruikt. Het toont de huidige servertijd wanneer de webserver voor het laatst opnieuw is opgestart, Server Uptime en CPU-gebruik. Daarnaast toont deze pagina de hoeveelheid verkeer die in totaal (inclusief aanvragen of toegang heeft doorgekomen)

Het Apache-status scorebord

Met het scorebord kunt u de werknemersprocessen bekijken die Apache heeft voortgebracht om aansluitingen en aanvullende informatie aan te pakken. De kolomnamen kunnen een beetje verwarrend zijn, vooral omdat ze worden ingekort. Hier is wat deze grafiek eruit ziet:

Beneden op de pagina zal er een sleutel zijn om te ontcijferen wat elke waarde in de grafiek is.

Deze informatie bevat niet wat de Cliënt, Protocol, VHost, of Verzoek kolommen betekenen, maar deze zijn als volgt:

  • Cliënt - Dit is het IP-adres van de gebruiker of bezoeker die de informatie van de webserver heeft opgevraagd.
  • Protocol - Dit is het protocol dat de Cliënt gebruikt om verbinding te maken met de server. Deze zullen meestal helemaal hetzelfde zijn.
  • VHost - Dit is de domeinnaam op de server die is aangevraagd of geopend.
  • Verzoek - Dit is het verzoek dat is gedaan vanuit de Cliënt toegang tot de server.

SSL / TLS-sessiecachestatus

Onderaan de pagina mag u een kleine doos met informatie opmerken die verwijst naar SSL op de server.Dit verwijst naar de caching van sleutels die worden gebruikt voor sessies die via Apache zijn gemaakt met SSL.Op deze manier hoeft Apache niet telkens de SSL-verbinding tot stand te brengen.Het kan dezelfde hergebruiken terwijl de bezoeker de site blijft gebruiken.Dit helpt om de snelheid op de site met SSL-verbindingen te verbeteren.

Geschreven door Hostwinds Team  /  december 18, 2018