Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Accounttypen

Virtualmin-accounttypen

Trefwoorden: Virtualmin 

Accounttypen

Met VirtualMin is een gratis en open-source-configuratiescherm, zou u kunnen verwachten dat het geen functies of algemene bruikbaarheid heeft.Dat is niet het geval en VirtualMin biedt veel van dezelfde (of betere) functionaliteit en functies als andere bedieningspanelen.Eén aspect waar dit duidelijk evident is, is de accounttypen die worden aangeboden in VirtualMin.Laten we eens kijken naar de verschillende accounttypen die virtualmin biedt, zodat je een beter idee kunt hebben van hoe veelzijdige virtualmin echt is.Dit artikel impliceert dat u VirtualMin al hebt geïnstalleerd.Als u dit nog niet hebt gedaan, kijk dan naar het volgende artikel: Hoe Virtualmin (CentOS 7) te installeren.

Accounttypen

Er zijn vier soorten accounts in VirtualMin, elk met een eigen specifiek doel of reeks beperkingen. Deze beperkingen zijn typisch op zijn plaats als een middel om een voorrecht te scheiden. Elk type account wordt hieronder vermeld voor uw gemak.

Tussenpersoon - Dit accounttype heeft de mogelijkheid om virtuele servers voor andere gebruikers te maken en is op dit moment een functie die alleen beschikbaar is in Virtualmin Pro

Mail / FTP-gebruikers - Deze gebruikers zijn geassocieerd met een specifieke virtuele server en hebben meestal alleen toegang tot e-mail, FTP of beide. Dit type gebruiker kan worden gemaakt door een eigenaar van virtuele server, hoofdbeheerder of een reseller-account.

Eigenaar van virtuele server - de administratieve gebruiker van een specifieke virtuele server, inclusief de subservers en aliassen.Deze gebruiker kan worden gemaakt door zowel een Master Administrator als een reselleraccount.

Hoofdbeheerder - Dit is de rootgebruiker van de server als geheel en kan alle aspecten van de server en elk account dat aan de server is gekoppeld beheren

De scheiding van privileges voor elk account kan ervoor zorgen dat u altijd het juiste account hebt voor de taak!

Virtualmin's eigen informatie en documentatie zijn te vinden op hun website hier.

Geschreven door Michael Brower  /  juni- 22, 2017