Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Virtualmin Virtuele servertypen

Trefwoorden: Virtualmin 

Het Configuratiescherm VirtualMin maakt gebruik van virtuele servers om nieuwe domeinen en subdomeinen aan uw server toe te voegen.Denk aan elke virtuele server als een eigen aparte account bij privileges om over het algemeen alleen toegang te krijgen tot items of instellingen met betrekking tot dat account.Laten we eens kijken naar de verschillende soorten virtuele servers die VirtualMin te bieden heeft.Dit artikel impliceert dat u VirtualMin al hebt geïnstalleerd.Als u dit nog niet hebt gedaan, kijk dan naar het volgende artikel: Hoe Virtualmin (CentOS 7) te installeren.

Er zijn drie soorten virtuele servers die Virtualmin gebruikt, elk met zijn specifieke doel. De verschillende typen worden hieronder voor uw gemak beschreven.

Virtuele server - Een virtuele server is een primair account in VirtualMin, dat normaal gesproken een domein / website en alle gerelateerde functies zoals FTP- of e-mailtoegang omvat, allemaal onder een specifieke domeinnaam. Virtuele servers maken gebruik van de eigenaar-account van de Virtual Server voor alle administratieve functies, zoals het maken van extra e-mailadressen, FTP-accounts of het toevoegen van nieuwe websites.

Subserver - Een sub-server is hoe een secundaire domeinnaam of subdomein is ingesteld op een virtuele server met virtualmin. Dit servertype heeft typisch zijn eigen e-mailadressen, FTP-accounts en domein of subdomein die ermee verbonden is. Het is belangrijk op te merken dat een virtuele server zoveel subservers kan hebben als toegestaan door de beperkingen van de server.

Alias - Kan worden gezien als een methode om een domein / website precies hetzelfde te maken. Met dit servertype kunt u het ene domein de inhoud en e-mailadressen van een ander domein laten delen.

Geschreven door Michael Brower  /  juni- 21, 2017