Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Virtualmin / Webmin
Vesta
CentOS-webpaneel

Welke gratis configuratieschermopties zijn er naast cPanel?

Trefwoorden: VestaCP ,  CentOS Web Panel,  Virtualmin 

Virtualmin / Webmin
Vesta
CentOS-webpaneel

Typisch bij het hosten van een enkele website of meerdere websites, is het raadzaam om een bedieningspaneel zoals CPANEL te gebruiken.Dit helpt om enkele van de taken met betrekking tot hosting te stroomlijnen.Hoewel bedieningspanelen zoals CPANEL en PLESK fenomenaal zijn, wil niet iedereen de nodige licentiekosten betalen om ze te gebruiken.Met dat in gedachten, kunt u zich afvragen of er een gratis controlepanelen zijn die vergelijkbaar zijn met CPANEL of PLESK ... en het antwoord is JA!De focus van dit artikel is om enkele van de gratis alternatieven naar CPANEL te gaan om u te helpen bij het kiezen van een pakket dat precies geschikt voor u is.

Virtualmin / Webmin

Met meer dan 100.000 installaties wereldwijd, Virtualmin Is een kandidaat voor uw configuratiescherm voor Linux- en BSD-systemen en moet worden overwogen tijdens uw zoektocht naar een gratis bedieningspaneel. VirtualMin heeft twee smaken _ **;_ Een open-source-versie die is ondersteund en een premiumversie, die meer functies en toegewijde ondersteuning heeft.Als je geïnteresseerd bent in het zien van meer van wat _Virtualmin_ te bieden of als u het wilt proberen, bezoek dan alstublieft https://www.virtualmin.com/. _VirtualMin ** _ biedt de volgende functies en een meer gedetailleerde uitleg is te vinden op https://www.virtualmin.com/#virtualmin-features.

 • Databases
 • Installeer scripts
 • Waarschuwingen, grafieken en logboeken
 • Back-ups en cloud-integratie
 • Veiligheid
 • E-mail
 • Gebruikers- en wederverkoperaccounts en ACL's
 • Domeinaccounts

Vesta

Aangeprezen als een eenvoudig en slim hostingcontrolepaneel, Vesta is een eenvoudig en lichtgewicht bedieningspaneel voor op Linux-gebaseerde systemen. Terwijl het bedieningspaneel zelf gratis is, Vesta biedt ook commerciële plug-ins om de functionaliteit uit te breiden. Een van de aantrekkingskracht van het gebruik van Vesta is de eenvoudige en duidelijke interface die het verstrekt om onnodige rommel en acties te verminderen die kunnen worden uitgevoerd.Als je meer wilt weten over Vesta, bezoek dan hun site. Er is ook nogal wat documentatie om te leren hoe u dit configuratiescherm kunt gebruiken om u op weg te helpen bij https://vestacp.com/docs/.

CentOS-webpaneel

Een andere uitstekende optie om uit te kiezen, dat is gratis de CentOS-webpaneel.Dit webpaneel is gemakkelijk te gebruiken, vergelijkbaar met WHM / CPANEL.Het is echter minder pictogramgebaseerd.De interface is nog steeds eenvoudig om te navigeren en precies te vinden wat u zoekt in de georganiseerde opties in de zijbalk.Aanvullende informatie over de CentOS-webpaneel is te vinden hier. CentOS-webpaneel Heeft ook een demo beschikbaar om op hun site te testen. Dit bedieningspaneel kan worden geïnstalleerd op CentOS-, RHEL- en CloudLINUX-besturingssystemen, vandaar de naam. Kenmerken van de CentOS-webpaneel zou omvatten,

 • Apache-webserver
 • PHP (suPHP, SuExec + PHP-versieswitcher)
 • MySQL / MariaDB met phpMyAdmin
 • Postfix, Dovecot en Roundcube Webmail voor de e-mails
 • CSF-firewall
 • En optionele back-ups

Er is een breed scala aan bedieningspanelen beschikbaar, dus u bent niet beperkt in wat kan worden gekozen. Dit artikel was slechts een kort overzicht van de beschikbare gratis bedieningspanelen die u kunt kiezen.

Als u vragen moet hebben of hulp wilt, neem dan contact met ons op via livechat of door het indienen van een ticket met ons technische ondersteuningsteam.

Geschreven door Michael Brower  /  maart 28, 2017