Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Wat is een zwarte lijst?

Trefwoorden: Email,  Security 

Over het algemeen is een zwarte lijst een lijst met domeinen, IP-adressen of computers die communicatie niet is toegestaan.Veel soorten zwarte lijsten worden gebruikt in computing en deze gids gaat over Blacklists van derden die worden gehandhaafd om spam-, bulk- en anderszins ongewenste e-mailberichten te voorkomen.

Veel bedrijven en organisaties van derden, zoals sorbs / proeftoint, barracuda, spamhaus, ratten en anderen onderhouden lijsten van IP-adressen en / of domeinen van computers die verdacht worden van het verzenden van spam / bulk-e-mail.

E-mailproviders zullen inkomende e-mailkoppen vergelijken met een of meer van deze lijsten (of hun eigen zwarte lijsten) en de berichten filteren naar een rommel of spammap of het bericht helemaal afwijzen.

E-mail Blacklists zijn erg handig bij het voorkomen van de verspreiding van bulk / spam-e-mail, maar soms bevatten ze IP-adressen die niet (of niet langer) spam worden verzonden.De meeste van de belangrijkste blacklist-providers hebben een de-lijstprocedure, hetzij op verzoek of na verloop van tijd als ze geen nieuwe spamrapporten zien.

De meerderheid van de zwartlijsten vereisen dat de service in een actieve staat is om ze te laten verwijderen.Daarom, als het IP momenteel niet actief is of aan een dienst is toegewezen, hebben de verwijderingen de neiging om niet door te gaan.

Anders zijn de overgrote meerderheid van de vermeldingen op tijd gebaseerd.Als de zwarte lijst geen activiteit ziet die is veroorzaakt door de vermelding van het IP-adres gedurende een bepaalde tijd, zullen ze automatisch het IP-lijst gebruiken.

Als u merkt dat e-mails die zijn verzonden vanuit uw hostingplan of -server niet naar de inbox van uw ontvanger gaan, kan het te wijten zijn aan het IP-adres dat op een zwarte lijst is.Dit is meestal het geval bij het opzetten van een nieuwe service, omdat het IP dat is toegewezen aan een nieuwe service eerder werd gebruikt op een andere service die mogelijk e-mail heeft verzonden, gemeld als spam.

Hoewel we niet 100% kunnen garanderen, garanderen we de verwijdering van een IP van een zwarte lijst, omdat de zwarte lijst buiten de reikwijdte van de besturing van de hostwinds wordt bediend, zullen we graag helpen bij het verzoek om het IP-adres van alle lijsten op te lossen.Alle andere e-mailinstellingen dragen niet bij aan het probleem.

Geschreven door Hostwinds Team  /  juni- 5, 2021