Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Hoe u ervoor te zorgen dat een .htaccess-bestand actief is.

Wat is een .htaccess-bestand?

Trefwoorden: htaccess 

Hoe u ervoor te zorgen dat een .htaccess-bestand actief is.

Het .htaccess-bestand is een configuratiebestand dat specifiek is gebruikt door Apache-gebaseerde webservers om bepaalde functionaliteit te beheren die is gekoppeld aan bestanden / mappen die rechtstreeks aan uw website zijn vastgebonden.

Kort voor hypertekstoegang, wanneer een .htaccess-bestand aanwezig is in een map, laadt Apache dit bestand en eventuele toepasselijke regels die zijn gedefinieerd in het bestand. Een goed voorbeeld van een regelaanvulling die in uw .htaccess-bestand wordt geplaatst, zou een 301-omleiding zijn.

Met dit gedrag. Htaccess-bestanden om de manier waarop Apache op basis van de directory-basis uitvoert te wijzigen door functionaliteit / functies in te schakelen zoals gedefinieerd in het bestand .htaccess.Aangezien het .htaccess-bestand een 'DOT-bestand is, is het standaard verborgen.

Het is ook belangrijk op te merken dat de locatie van dit bestand van cruciaal belang is, omdat het de hoofddirectory beïnvloedt dat het in en alle subdirectories recursief is.

Hoe u ervoor te zorgen dat een .htaccess-bestand actief is.

Standaard, hostwind's Gedeeld, Business, Tussenpersoon, en White Label-wederverkoper Hostingaccounts zorgen voor het gebruik van .htaccess-bestanden. Regels die via dit bestand worden toegepast, zijn specifiek voor de site die u maakt en kunt geen root-level webserverregels in gedeelde hosting overschrijven.

Als u op een cloud VPS of Dedicated Server bent, moet u volledige toegang hebben om een beschikbare instelling te wijzigen via een .htaccess-bestand.Om ervoor te zorgen dat u een .htaccess-bestand op een cloud- of dedicated server kunt gebruiken, moet u het APACHE-configuratiebestand bewerken en de optie Alloverschrappen van niets voor iedereen wijzigen.Het lijkt er vergelijkbaar met het volgende voorbeeld:

<Directory /var/www/>
               Options Indexes FollowSymLinks MultiViews
               AllowOverride All
               Order allow, deny
               allow from all  

Zodra u deze wijziging hebt aangebracht, moet u dan Apache opnieuw opstarten.Hoe dit gebeurt, is afhankelijk van uw Linux-distro.Er zijn veel verschillende richtlijnen die u kunt gebruiken met een .htaccess-bestand.

Als u wilt leren hoe u een .htaccess-bestand kunt maken of bent u benieuwd hoe u een reeds bestaand .htaccess-bestand kunt bewerken, bekijk het volgende artikel, Een .htaccess-bestand maken en bewerken.

Zoals altijd, als u nog vragen heeft of hulp nodig hebt, neem dan gerust contact op met onze 24/7 livechat, en we helpen u graag.

Geschreven door Michael Brower  /  juni- 22, 2017