Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Webservers zijn software.
Voorbeelden van Web Server-software
Gerelateerde webhosting tutorials:

Wat is een webserver?

Trefwoorden: Web Hosting,  Apache 

Webservers zijn software.
Voorbeelden van Web Server-software
Gerelateerde webhosting tutorials:

Webservers worden vaak gedacht als grote, zwarte machines met veel draden, knoppen en lichten.Maar aan de andere kant, misschien denk je van een lang, vlak apparaat dat ergens in een rek past, die en piept als de lichten aan de voorkant van het fonkelen.

Hoewel dit een goede interpretatie is, zijn die afbeeldingen echt alleen commercieel-niveau-computers.Wat een computer maakt, is een webserver de software die erop is geïnstalleerd.

Elke computer, zelfs een desktop of laptop, kan een webserver hosten.Nog steeds, zonder een openbaar IP-adres, is de pagina niet zichtbaar op internet en kunnen websitebezoekers geen websites zien die erop worden gehost.De meeste software die nodig is om een website te hosten is echter vrij beschikbaar.U kunt het installeren op een compatibele machine.

Webservers zijn software.

Web Server Software biedt verschillende functies die ervoor zorgen dat het in staat is om een interactieve ervaring voor zijn gebruikers te bieden.Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van webservers:

  • Serveer alle bestanden van uw website.Websites bestaan uit bestanden.Sommige bestanden genoemd HTML Bestanden, houd de inhoud van uw site-andere bestanden, zoals CSS Bestanden, bepalen hoe uw site eruit ziet.Browsers zoals Chrome of Firefox krijgen deze bestanden van een webserver en plaatsen de pagina op uw site samen.
  • Voer code voor uw site uit. De meeste websites gebruiken code aan de achterkant om de interactiviteit te verhogen en een betere gebruikerservaring te bieden.Als uw site op elke PHP-applicatie werkt, zoals WordPress, Joomla of Drupal, Python-applicaties die worden aangedreven door frameworks zoals Django of kolf, of zelfs Robijn op rails, Uw webserver voert of interageert met de software die de code uitvoert.

Voorbeelden van Web Server-software

Apache-webserver: Een van de meest voorkomende webservers op internet is de webserver die is gemaakt door de Apache Software Foundation.Veel bekende bedieningspanelen, zoals CPANEL en CENTOS-webpaneel, zijn geschreven ter ondersteuning van Apache.Bovendien verwachten veel toepassingen in PHP een Apache-webserver.

NGGINX-webserver: NGINX biedt een eenvoudige configuratietaal en verschillende geavanceerde mogelijkheden, zoals omgekeerde proxy-instellingen.Als u FLAK, DJANGO of RUBY op rails gebruikt om uw apps te bouwen, probeert u NGINX.Het kan communiceren met WSGI-daemons uit de doos.

Gerelateerde webhosting tutorials:

Geschreven door Hostwinds Team  /  juni- 5, 2021