Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Waarom is het belangrijk om inodes te controleren?
Probleemoplossen

Wat is een inode

Trefwoorden: Web Hosting,  Linux 

Waarom is het belangrijk om inodes te controleren?
Probleemoplossen

Dit is een veel voorkomende vraag voor veel mensen die nieuw zijn voor Linux of hosting in het algemeen. In de World of Linux heb je veel bestandssystemen en een van de dingen die constant onder hen blijft, is de inode. Gegevens worden op twee verschillende manieren op een Linux-bestandssysteem opgeslagen - gegevensblokken en inodes. Een inode, kort voor indexknooppunt, is als een plaatshouder op het bestandssysteem dat gegevens over uw gegevens opslaat, inclusief de attributen en schijfbloklocatie. Dit wordt ook metadata genoemd. Een paar voorbeelden van metadata zijn bestandseigenaar, groepen, machtigingen, toegangstijd, verwezenlijkingstijd en grootte.

Waarom is het belangrijk om inodes te controleren?

Elk bestand dat zich op het bestandssysteem bevindt, heeft een inode die ermee verbonden is, ongeacht de inhoud of de grootte. Hoewel het zeldzaam is voor een modern bestandssysteem om uit inodes te komen voordat u uit de schijfruimte opneemt, zijn er enkele gevallen waar servers dit risico kunnen worden geconfronteerd. U kunt bijvoorbeeld een map hebben met vele 0 byte-bestanden, en hoewel ze weinig tot geen spatiegrootte opnemen, kunt u nog steeds geen inodes opraken.

Andere voorbeelden waarbij u zonder inodes kunt komen te zitten:

  • Servers met een EXT3-bestandssysteem hebben meerdere bestanden, maar hebben een blokgrootte van 1024 of 2048.
  • Het uitvoeren van een gecontaineriseerde server die hetzelfde bestandssysteem deelt, omdat het hostknooppunt ook schijfcontquentiebeperkingen kan hebben.
  • E-mailservers met een hoog volume van de wachtrij voor bezorging

Probleemoplossen

De volgende opdrachten helpen u bij het identificeren van inodeattributen op een Linux-bestandssysteem via de opdrachtregelinterface.

Hoe inOd-nummer op te noemen waarbij "L" uitgangen in langformaat en "I" drukt het indexnummer van elke regel af.

ls -li

Hoe inode-informatie weer te geven in plaats van gebruik te blokkeren.

df -i

Hoe inode-gebruik weer te geven in plaats van gebruik te blokkeren.

du --inodes

Geschreven door Hostwinds Team  /  april 5, 2018