Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Uw verbinding met internet
Voorbeelden van IP-adressen
IPv4 vs. IPv6
Zullen hostwinds aan derden onthullen dat ik bezit een IP?
Bieden hostwinds IP-adressen?

Wat is een IP-adres?

Trefwoorden: Security 

Uw verbinding met internet
Voorbeelden van IP-adressen
IPv4 vs. IPv6
Zullen hostwinds aan derden onthullen dat ik bezit een IP?
Bieden hostwinds IP-adressen?

Iedereen die een website bezit, is een huidige of voormalige hostwinds-client of heeft anders misschien gehoord van een IP-adres.Meestal is het een reeks vier nummers, gescheiden door perioden.Als u DNS hebt ingesteld, is de kans dat u uw IP-adres moest vinden.

Deze gids dekt twee items:

  1. Eerst, wat is een IP-adres?
  2. Wat doet het?

Uw verbinding met internet

Wanneer een computer contact moet opnemen met een andere computer op internet, gebruikt uw computer het IP-adres van de andere computer.Dit is vergelijkbaar met het bellen van iemand aan de telefoon.Om een tekst te bellen of te verzenden, moet u het telefoonnummer van die persoon weten.Daarom kunt u denken aan het IP-adres van een computer als "telefoonnummer".

Voorbeelden van IP-adressen

  • 127.0.0.1 - Alle computers hebben dit adres als hun "thuisadres" en staan bekend als localhost.
  • 8.8.8.8 en 8.8.4.4 - Deze IP-adressen behoren tot twee servers die worden gehost door Google die DNS-services bieden.
  • 192.168.0.1 - de meeste thuiscomputers of apparaten die WiFi gebruiken, hebben een IP-adres dat begint met "192.168".en is een privé-IP-adres voor uw thuisnetwerk.

IPv4 vs. IPv6

De hierboven vermelde adressen staan bekend als IPv4 adressen, wat betekent IP-versie vier.Een andere versie bestaat, IPv6, die IP-adressen heeft die de nummers 0-9 gebruiken, en de letters A-F, in acht sets van vier of octetten zoals SO:

_FE80: 0000: 0000: 0000: 0000: 0000: 0000: 000_1

De eerste set nullen in IPv6-adressen kan worden afgekort met een dubbele dikke dikke, zodat het bovenstaande adres kan worden afgekort naar:

FE80 :: 1

Omdat IPv6-adressen nog steeds in het proces van wijdverbreide adoptie zijn, richt dit artikel zich voornamelijk op IPv4.

Zullen hostwinds aan derden onthullen dat ik bezit een IP?

Terwijl een IP-adres openbaar op het internet beschikbaar moet zijn voor de computers van andere mensen om het te kunnen bereiken en alle services op te halen die op die site zijn ingesloten die op dat IP is aangesloten, worden deze meestal aangekondigd als eigendom van hostwinds.

Hier zijn een paar redenen waarom het altijd goede praktijk is om het eigendom van het IP-adres te verbergen:

  • Aanvallen vermijden - Slechte actoren die op zoek zijn om een Webmaster-verdriet te veroorzaken, weet misschien niet wie een IP of een website bezit.Het discrete link tussen u en uw site kunnen ongewenste intrusies voorkomen.
  • Snijden op spam - Uw contactgegevens kunnen heel anders zijn op uw site dan op uw persoonlijke e-mail.Daarom kan iedereen toegang hebben tot uw persoonlijke contactgegevens ongewenst.
  • Privacybezorgdheden - Soms mogen mensen die informatie op internet posten niet, het willen niet dat het naar hen terugstroomde.

In onze inspanningen om de privacy en veiligheid van onze klanten te beschermen, worden uw gegevens als bedrijf niet openbaar gemaakt voor anderen om te zien door het internet te zoeken.

Bieden hostwinds IP-adressen?

Hostwinds is er trots op een speciaal IP-adres op te nemen op al onze Shared-, Business- en VPS-services, evenals een blok IP-adressen voor onze dedicated servers.Op shared, business en cloud VPS-services kunnen hostwinds-klanten een speciaal IP-adres voor uw service verwachten, wat betekent dat het IP-adres niet door andere klanten wordt gebruikt of met anderen worden gedeeld.Uw IP is gewijd aan uw hostwinds-service en is een fantastische functie.

Geschreven door Hostwinds Team  /  juni- 5, 2021