Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Waarom duurt de voortplanting zo lang om te voltooien?
Hoe DNS-propagatie te omzeilen
Gerelateerde tutorials

Wat is DNS-propagatie?

Trefwoorden: DNS 

Waarom duurt de voortplanting zo lang om te voltooien?
Hoe DNS-propagatie te omzeilen
Gerelateerde tutorials

DNS-propagatie is hoe lang het duurt om de nameservers van een domein bij te werken om van kracht te worden - meestal in minder dan een paar uur, maar soms tot 24-48 uur.

Dit is de tijdsperiode die het ISPS (internetproviders) nodig heeft om uw update in hun caches wereldwijd te verspreiden. Dankzij DNS-caching kunnen sommige websitebezoekers gedurende deze tijd een oude pagina zien, terwijl andere gebruikers de nieuwe update onmiddellijk kunnen zien.

Laten we even duren om te kijken waarom deze verandering zo lang kan duren en enigszins de voortplantingsperiode omzeilen.

Waarom duurt de voortplanting zo lang om te voltooien?

Dit is een doordringende vraag van iemand die ooit een site op internet heeft gehost. Wanneer u een webbrowser gebruikt om toegang te krijgen tot een website, wordt uw zoekopdracht doorgegeven uit het knooppunt tot het knooppunt totdat deze de doelserver bereikt. Elk van deze knooppunten is typisch eigendom van een ISP (internetprovider) en ze kunnen hun individuele caches op verschillende tijden bijwerken.

In wezen heeft internet verschillende mega-servers, root nameservers genaamd, die alle informatie opslaan waarop IP-domeinpunten naar. Deze servers zijn voornamelijk eigendom van grote bedrijven (zoals Verisign) of overheidsentiteiten (zoals NASA of het Amerikaanse leger). Deze servers slaan de gegevens op in een cache en updaten hun caches op bepaalde intervallen door de naburige wortelnameservers te controleren of ze updates hebben.

Omdat verschillende groepen de servers draaien, worden hun updates uitgevoerd op verschillende schema's.Als we uw DNS om 12:00 uur op een maandag op een root-server A updaten, kan een update om 13:00 uur uitvoeren, maar server D kan tot middernacht mogelijk hun update niet uitvoeren.Als uw website is aangesloten op Server D, betekent dit dat Server A niet wordt bijgewerkt tot 13:00 uur op dinsdag omdat Server D niet op maandag niet is bijgewerkt.Op deze manier controleren de servers zoveel mogelijk van hun buren meerdere keren per dag, maar kunnen alleen updaten als hun buurman heeft bijgewerkt.Dit betekent dat het van 3 dagen kan aannemen voor alle nameservers om nauwkeurig te zijn.Het is helaas, een proces dat niet kan worden uitgespoord, maar er is een manier om de DNS-voortplanting te omzeilen als u uw nameservers nog niet hebt gewijzigd.Laten we eens kijken hoe dit kan worden bereikt.We hebben een handig beeld gemaakt om te bekijken dat visueel dit proces hieronder uitlegt.

Hoe DNS-propagatie te omzeilen

Notitie: Deze methode werkt alleen als u uw naamservers niet hebt gewijzigd tijdens een website -overdracht.Als u uw naamservers al hebt gewijzigd, is het het beste om te wachten tot de verspreiding is voltooid, omdat het aanbrengen van meerdere wijzigingen de voortplantingstijd kan vertragen.

U kunt de propagatieverstatus van een domein controleren met behulp van een prachtige online tool genaamd Wat is mijn DNS.

Om propagatietijd te verminderen / omzeilen, moet u gewoon het volgende doen:

  1. Wijzig de TTL (Time to Live) voor de DNS-records die u wilt wijzigen in een waarde zoals 300 seconden
  2. Wacht tot de vorige TTL-waarde is verlopen
  3. Wijzig het DNS-record A-record
  4. Laat de TTL-waarde verlopen om te bevestigen dat de wijzigingen hebben plaatsgevonden
  5. Wijzig uw naamservers naar uw nieuwe host

Zodra dit proces is voltooid, moet uw domein beginnen met het oplossen van dezelfde inhoud, ongeacht of de browser van de gebruiker de site van uw oude host of de nieuwe trekt.

Gerelateerde tutorials

Geschreven door Hostwinds Team  /  december 13, 2016