Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


RAID-NIVEAUS
RAID 0
RAID 1
RAID 5
RAID 6
RAID 10

Wat is RAID?

Trefwoorden: Dedicated Server 

RAID-NIVEAUS
RAID 0
RAID 1
RAID 5
RAID 6
RAID 10

Wanneer u ervoor kiest om een dedicated server van hostwinds te kopen, merkt u de optie om op te nemen INVAL als onderdeel van uw server.Er zijn verschillende soorten, of "niveaus" van RAID, die anders zijn in wat ze doen en waarom ze worden gebruikt.We lopen hier doorheen.

RAID-NIVEAUS

RAID 0

Ook bekend als "schijfstriping", heeft RAID 0 twee harde schijven nodig.Het verspreidt uw gegevens in twee harde schijven voor snellere toegang, zodat delen van uw gegevens op elke schijf staan.Dit verbetert de leesnelheid, omdat de computer van beide schijven tegelijkertijd kan lezen.Als echter om welke reden dan ook mislukt, zijn alle gegevens verloren voor beide.Deze optie kan het best worden gebruikt met grote HDD's, omdat de prestatieverbolking niet merkbaar is in vergelijking met SSD's.

RAID 1

Ook bekend als "schijfspiegeling", heeft RAID 1 ook twee harde schijven nodig.RAID 1 maakt echter elk een kopie van de andere, dus als één schijf mislukt, heeft de andere een volledige back-up en kan deze uw site of service behouden totdat de mislukte schijf kan worden vervangen.Deze optie is het beste aan als u uw gegevens veilig en uw site wilt houden, ongeacht wat.

RAID 5

RAID 5 maakt gebruik van strip- en gedistribueerde pariteit.Dit betekent dat grote delen van gegevens worden verspreid over meerdere harde schijven en opzetten, zodat als een schijf verloren gaat, de aandrijvingen nog steeds werken, de verloren gegevens opnieuw opbouwen.Dit verbetert de prestatiesnelheid zoals RAID 0 zonder het risico van gegevensverlies.RAID 0 is nog steeds sneller, maar RAID 5 is veel sneller dan RAID 1. Het vereist ten minste drie harde schijven.

RAID 6

RAID 6 werkt als RAID 5, behalve dat het een tweede pariteitsblok toevoegt.Het vereist ten minste vier harde schijven.RAID 6 werkt op dezelfde manier aan RAID 5, maar het kan verloren gegevens opnieuw opbouwen van maximaal twee verloren schijven in plaats van één.Dit betekent dat het iets betrouwbaarder is dan RAID 5, maar met een iets lagere snelheid bij het toevoegen van gegevens aan het systeem.

RAID 10

RAID 10 loopt in principe RAID 1 en RAID 0 tegelijkertijd.Twee schijven zijn opgezet in RAID 0, en ze zijn gespiegeld door RAID 1. Dit maakt het beste van beide werelden mogelijk.RAID 10 heeft de snelheid van RAID 0 met de betrouwbaarheid van RAID 1. Het heeft echter ten minste vier schijven nodig en als een van hen faalt, moet het worden vervangen om gegevensverlies te voorkomen.RAID 10 is een van de meest krachtige en betrouwbare RAID-opties in het algemeen.

Als we u op enigerlei wijze kunnen helpen, dien dan een ticket in of voeg altijd lid te worden in een LiveChat.Wij zijn 24/7/365 beschikbaar, en we zijn toegewijd aan het succes van onze klant;Elke klant is echt belangrijk voor ons.

Geschreven door Hostwinds Team  /  juni- 5, 2021