Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


IP-adressen: Public vs Private
Kenmerken van openbare IP-adressen:
Kenmerken van privé-IP-adressen:
Welke heb ik nodig?
Optie 1: Port Forwarding
Optie 2: bestel een hostwinds cloud vps

Wat is het verschil tussen hosting thuis en een cloud VPS-server?

Trefwoorden: Cloud Servers,  VPS 

IP-adressen: Public vs Private
Kenmerken van openbare IP-adressen:
Kenmerken van privé-IP-adressen:
Welke heb ik nodig?
Optie 1: Port Forwarding
Optie 2: bestel een hostwinds cloud vps

Heb je ooit geprobeerd of nagedacht om iets op een server te hosten?Het kan bijvoorbeeld een spelserver, een website, een e-mailserver, een databaseserver of zelfs uw eigen aangepaste app zijn.Om mensen toegang te geven tot een service die u verbinding wilt maken met het gebruik van internet, moet u een openbaar IP-adres gebruiken.

IP-adressen: Public vs Private

Als u niet bekend bent met een IP-adres, raden we aan om deze handleiding voor verduidelijking te lezen: wat is een IP-adres?

De meeste computers op uw thuisnetwerk hebben waarschijnlijk een privé-IP.Omgekeerd hebben servers op internet een openbaar IP.Wat echter een IP-adres open maakt, en wat maakt een IP-adres privé?

In een notendop:

Kenmerken van openbare IP-adressen:

 • Het kan worden bereikt door een andere computer die op internet is aangesloten.
 • Meestal uitgegeven door een hostingprovider of internetprovider

Kenmerken van privé-IP-adressen:

 • Andere computers kunnen het alleen in hetzelfde segment bereiken
 • Het kan worden uitgegeven door een organisatie of persoon die een netwerkbestuurt

Welke heb ik nodig?

Als u een site buiten uw lokale netwerk wilt hosten, hebt u een openbaar IP-adres nodig.Daarom zijn twee eenvoudige methoden om een openbaar IP-adres te krijgen Port forwarding en VPS-hosting.

Optie 1: Port Forwarding

Als u een internetverbinding hebt, heeft uw ISP u een openbaar IP-adres gegeven.Het wordt meestal toegewezen aan uw thuisrouter of -modem.Om dit te gebruiken, moet u uw apparaat configureren om de verbinding met uw cloud VPS-server mogelijk te maken.Maar dit heeft verschillende nadelen:

 • Onzeker: Onjuiste configuraties kunnen indringers en kwaadwillende actoren toestaan om toegang te krijgen tot computers bij u thuis.Bovendien kan het blootstellen van uw Home IP-adres een beveiligingsrisico zijn.
 • Adres wijzigen: Aangezien uw internetprovider uw huis een IP-adres wijst, kunnen ze het op elk gewenst moment wijzigen.Als gevolg hiervan moet u uw bezoekers volgen en vertellen wanneer dat IP verandert of wacht op het nieuwe IP van uw domeinnaam om te propageren.
 • Moeilijk om op te zetten: Poortsturning instellen vereist voorafgaand kennis van computernetwerken en kennis van uw specifieke routers en netwerkapparaten.

Optie 2: bestel een hostwinds cloud vps

EEN VPS is een Vvirtueel P.koesteren Serger.Laat het privégedeelte echter niet voor de gek houden - al onze servers hebben een openbaar IPv6- en IPv6-adres inbegrepen.Een VPS werkt veel op een pc, behalve dat het op een server op internet wordt ingezet.Ook zijn ze met verschillende voordelen:

 • Openbaar IP adres: Deze servers bevatten een openbare IP, wat betekent dat geen van de gevaren of spanningen van de havendoorspoeding.We plaatsen uw VPS op internet zodra uw bestelling het is, zodat u deze meteen kunt gebruiken.
 • Veilig netwerk: Een team van ervaren professionals heeft de netwerken opgezet op uw VPS **. ** Wij zorgen voor alle technische uitdagingen van het plaatsen van een server op het openbare internet.
 • Statisch IP-adres: Het IP dat we u geven blijft op de VPS en verandert niet.Uw bezoekers hebben geen moeite om het via internet te bereiken.
 • Flexibiliteit: VPS-servers zijn aanwezig in Linux als Windows en u kunt een breed scala aan software installeren, configureren en bouwen.

Concluderend biedt een VPS een veel betere oplossing voor het plaatsen van applicaties en websites voor openbare consumptie.

Geschreven door Hostwinds Team  /  juni- 5, 2021