Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Hoe bewerk ik het bestand wp-config.php?
Aanmeldingsgegevens voor de database wijzigen

Wat is het bestand wp-config.php?

Trefwoorden: WordPress 

Hoe bewerk ik het bestand wp-config.php?
Aanmeldingsgegevens voor de database wijzigen

Als je WordPress hebt geïnstalleerd, zie je misschien dat er een bestand is met de naam wp-config.php. De naam van het bestand geeft eigenlijk zijn doel weg. Dit bestand is bedoeld als een configuratiebestand voor uw WordPress-installatie. Hierin vindt u de databaseverbindingsdetails en verschillende andere configuratie-opties. Hoewel het een eng-uitziend bestand kan zijn en de hier aangebrachte wijzigingen uw site kunnen breken, zullen we naartoe gaan wat sommige van deze opties zijn en waarom u ze wilt wijzigen.

Hoe bewerk ik het bestand wp-config.php?

Meestal wil u dit bestand mogelijk bewerken door deze naar uw lokale computer te downloaden. Nadat de wijzigingen worden aangebracht, opnieuw uploaden naar de server. Maar u kunt dit bestand ook binnen CPANEL bewerken.

 1. Log in op uw cPanel.
 2. Nadat u bent aangemeld, navigeert u naar Bestandsbeheer.
 1. Van de Bestandsbeheer, klik door de mappen om te zien waar uw WordPress is geïnstalleerd.
 2. In die map moet je een wp-config.php het dossier. Klik met de rechtermuisknop op dat bestand en kies Bewerk.
 1. Hiermee wordt een teksteditor in CPANEL geopend, waar u directe bewerkingen op het bestand kunt maken.

Aanmeldingsgegevens voor de database wijzigen

Een van de meest voorkomende redenen waarom u het wp-config.php bestand zou zijn om de database-login-informatie te wijzigen.Waar u zou moeten veranderen, zouden situaties alle hostingmigraties of zelfs regelmatig wachtwoordveranderingen bevatten.Dit is wat elk van die opties betekent en wat u ervan kunt veranderen.

 1. De DB_NAME Variabele wordt gebruikt om de huidige database-naam voor WordPress te definiëren. Stel dat de databasenaam voor uw WordPress-installatie op enig moment verandert. U zou deze optie willen wijzigen om WordPress te laten weten. Wijzig de tweede tekst, de een na 'Db_name'.
 2. DB_USER wordt gebruikt om de gebruiker op te geven bij het aansluiten op de database. Meestal zou dit per database veranderen, maar u kunt deze gebruiker ook in de database maken indien nodig. Indien gewijzigd, kunt u dat hier instellen door die tweede tekst te wijzigen.
 3. DB_PASSWORD is het wachtwoord voor de gebruiker om in te loggen in de database. Dit zou de meest voorkomende optie zijn om te veranderen, omdat het wachtwoord het meest kan veranderen. Zorg ervoor dat dit wachtwoord nauwkeurig is voor degene die werkt voor de bovengenoemde DB_USER.
 4. De DB_HOST wordt gebruikt om de server op te geven waar WordPress verbinding zal maken wanneer u op zoek bent naar de database. Standaard, localhost betekent dat de database op dezelfde server staat als de website. Als u uw database op een andere server heeft, voert u dat serveradres of hostnaam hier in.
 5. DB_CHARSET Bepaalt de tekenset die wordt gebruikt voor het maken van databasetabellen voor WordPress. U wilt dit vooral wijzigen als u een bepaald teken hebt ingesteld voor een andere taal. Als u bijvoorbeeld het Griekse alfabet in uw database gebruikte, zou u dat willen DB_CHARSET ingesteld op iso-8859-7 . Maar meestal kan de standaardwaarde hiervoor blijven.
 6. Zoals het stelt, de DB_COLLATE beïnvloedt hoe WordPress-databases worden verzameld. Kortom, de collatie van een tafel beïnvloedt hoe het is gesorteerd op basis van belettering. Dit kan de standaardinstelling blijven, tenzij u dit specifiek moet worden gewijzigd.

Veel andere dingen kunnen worden gewijzigd in de wp-config.php bestand dat invloed heeft op uw WordPress-installatie. WordPress heeft ook een handige gids over wat de mogelijke veranderingen kunnen zijn. We kunnen echter ook helpen indien nodig.

Als u vragen moet hebben of hulp wilt, neem dan contact met ons op via livechat of door het indienen van een ticket met ons technische ondersteuningsteam.

Geschreven door Hostwinds Team  /  mei 1, 2018