Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Wat is WHOIS-informatie?
Wat zijn WHOIS-records en WHOIS-privacy
Waar kan ik een WHOIS-controle uitvoeren?
Hoe verkrijg ik privacy van een WHOIS-zoekopdracht?

Wat is WHOIS en wat is een WHOIS-controle?

Trefwoorden: Security 

Wat is WHOIS-informatie?
Wat zijn WHOIS-records en WHOIS-privacy
Waar kan ik een WHOIS-controle uitvoeren?
Hoe verkrijg ik privacy van een WHOIS-zoekopdracht?

Het internet is een drukke plaats, vol met actieve geregistreerde domeinen die over de hele wereld worden gebruikt. Miljoenen domeinen worden elk jaar geregistreerd en vervallen, en deze gegevens moeten worden verzameld voor registrars om tabbladen te houden op wie een domein heeft geregistreerd. Met die gezegd, werd WHOIS-gegevens gemaakt en wordt het gebruikt om al deze informatie te organiseren, net als een telefoonboekwinkel telefoonnummers.

Wat is WHOIS-informatie?

Wanneer het internet in de kinderschoenen was, vereiste een protocol gebruikers om hun website-informatie te laten opgeslagen in een directory die Arpanet wordt genoemd.Deze gegevens zijn verzameld voor organisatie, eigenaarsrechten en langzaam ontwikkeld tot internet dat we vandaag hebben.WHOIS, wat geen acroniem is voor een andere betekenis, stelt in principe de vragen, "die de rechten op dit domein bezit," en / of "Wie is er verantwoordelijk voor?"Alle registrars moeten deze informatie bevatten, inclusief de naam, het adres, het telefoonnummer en de e-mail van de persoon die een domeinnaam registreert.

Wat zijn WHOIS-records en WHOIS-privacy

WHOIS Resultaten worden getoond voor het enige doel om te helpen bij het verkrijgen van informatie over registratierecords voor domeinnaam. Het biedt ook een manier voor het beoogde vragen om contact op te nemen met de eigenaar van de website en is de redenering tijdens de registratie van domeinnaam die nauwkeurige persoonlijke informatie vereist is. WHOIS Records worden niet wereldwijd in één enkele database opgeslagen en worden daarom wereldwijd onder meerdere registers opgeslagen. WHOIS informatie via een WHOIS-cheque kan variëren, maar alles tonen verplichte gegevens over de eigenaar zoals naam, adres, e-mail, registratiedatum en vervaldatum.

Waar kan ik een WHOIS-controle uitvoeren?

Meerdere websites zoeken naar domeininformatie. Hier zijn een paar:

Er zijn meerdere andere opties die een WHOIS-controle uitvoeren. De meerderheid zal echter dezelfde resultaten opleveren.

Hoe verkrijg ik privacy van een WHOIS-zoekopdracht?

Hostwinds kunnen privacybescherming of ID-bescherming als optie bij het registreren van uw domeinnaam en zeer aanmoedigen met behulp van deze service. Als u deze functie inschakelt bij het registreren van een nieuwe domeinnaam, beschermt uw persoonlijke gegevens, die privé-informatie toont in plaats van persoonlijke gegevens. Hostwinds biedt deze service aan onze klanten op een extra $ 5 / jr per domein. U kunt deze functie kopen tijdens het afrekenen van het registreren van een domein bij ons hier of koop op een apart tijdstip volgens ons artikel Wat is domein-ID-bescherming.

Nadat een domein al is geregistreerd, moet de inkoop domeinbescherming worden toegepast binnen 10-15 minuten inkoop. Het kan echter tot 24 uur duren voordat de informatie wereldwijd wordt geblokkeerd.

Geschreven door Hostwinds Team  /  augustus 15, 2018