Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Authenticatie
SPF
DKIM
DMARC
rDNS
RBL's en Blacklisting
Inhoud

Waarom gaat mijn e-mail naar de SPAM-map van mijn ontvanger?

Trefwoorden: Email,  Security 

Authenticatie
SPF
DKIM
DMARC
rDNS
RBL's en Blacklisting
Inhoud

Als uw e-mail met succes doorloopt naar de mailserver van uw ontvanger, lijkt de e-mail zelf te worden gefilterd in hun spammap, er kunnen verschillende redenen zijn met waarom.Deze handleiding gaat over de verschillende mogelijke redenen en hoe u ervoor moet zorgen dat uw e-mail zo geverifieerd is en verifieert dat uw IP niet wordt geblokkeerd en hoe te testen als de inhoud van uw e-mail zelf wordt gemarkeerd als spam.

Authenticatie

Veel moderne mailservers gebruiken drie verschillende DNS-records om te helpen valideren dat de bron van een e-mail authentiek is en niet wordt vervalst.

Deze DNS-records zijn SPF-, DKIM- en DMARC-records. Alle drie zijn TXT-records die op elk domein kunnen worden ingesteld.

Het hebben van deze records op de DNS van uw domein helpt de e-mailservers verder te verifiëren dat de bron van een postartikel legitiem is.

Het kan ook helpen ervoor te zorgen dat de RDNS voor uw IP-adres is ingesteld op het primaire domein dat wordt geserveerd van dat IP-adres.

SPF

SPF-records zijn TXT-vermeldingen die specificeren welke servers een e-mail kunnen verzenden voor uw domein, geïdentificeerd door hun IP-adressen.

CPANEL / WHM bevat ingebouwde hulpmiddelen om SPF-records voor uw domein (s) te genereren en in te stellen. U vindt de installatie-instructies voor die in dit artikel:

SPF- en DKIM-records instellen

DKIM

DKIM-records zijn TXT-vermeldingen die een openbare sleutel opgeven waarop al uw uitgaande e-mail wordt ondertekend met.Wanneer de e-mailserver van de ontvanger de e-mail ontvangt, vergelijkt het de ondertekende post tegen uw openbare sleutel, en zorgt ervoor dat de e-mail niet is gewijzigd tussen verzonden en ontvangen.

CPANEL / WHM bevat ingebouwde hulpmiddelen om DKIM-records voor uw domein (en) te genereren en in te stellen. U vindt de installatie-instructies voor die in dit artikel:

SPF- en DKIM-records instellen

DMARC

DMARC Records zijn TXT-vermeldingen die ervoor zorgen dat de authenticatie wordt geleverd door bestaande SPF- en DKIM-records voor uw domein (en). Een opgerichte DMARC-record zal helpen bij het blokkeren van e-mail die niet wordt geverifieerd door de SPF- en DKIM-normen.

U kunt de installatie-instructies voor DMARC-records in dit artikel vinden:

DMARC instellen

rDNS

rDNS (of Reverse DNS) doet in principe hetzelfde als normale DNS, maar dan omgekeerd: wijs een geassocieerd domein toe aan een IP-adres. Wanneer de rDNS niet overeenkomt met uw IP / domein, kan dit soms leiden tot problemen met de bezorging van e-mail.

Het wordt sterk gesuggereerd om ervoor te zorgen dat de RDNS voor uw IP-adres is geconfigureerd naar de hostnaam van uw server of het primaire domein dat wordt geserveerd van dat IP-adres.

U kunt de rDNS-configuratie-instructies voor Hostwinds-services in dit artikel vinden:

Hoe rDNS instellen?

RBL's en Blacklisting

Als iets van de inhoud die onze / geserveerde / geserveerde IP-adres is verzonden, is gemarkeerd als spam of anderszins illegitieme e-mail, is de reputatie van uw IP-adres mogelijk verminderd en werd het IP geplaatst op een postblacklist (RBL). Als uw IP op de zwarte lijst staat, moet u een Delisting-aanvraag indienen bij de onderhouder van het RBL-IP-adres.

Er zijn verschillende tools beschikbaar om te testen of een IP / domein wel of niet op een RBL wordt gevonden:

En tools om de reputatie van een IP-adres te testen:

Inhoud

Zelfs als u alle DNS-vermeldingen hebt geconfigureerd en uw IP-adres nergens op de zwarte lijst staat, kan e-mail soms nog steeds als SPAM worden gedetecteerd, puur door de inhoud van de e-mail.

Dit kan vaak het geval zijn met geautomatiseerde of frequente en vergelijkbare berichten worden verzonden (bijvoorbeeld items zoals nieuwsbrieven).

Er zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar waar u een kopie van uw e-mail kunt verzenden die de inhoud van uw mail accepteert en analyseert om te zien hoe 'Spammy' wordt gescoord als, evenals een uitsplitsing van welke delen van uw e-mail scorenNou, en welke delen zijn niet:

Geschreven door Hostwinds Team  /  maart 7, 2019