Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Waarom is mijn objectopslag groter dan mijn gegevens?
Samengevat:
Waarom is objectopslag kleiner dan mijn gegevens?
Gerelateerde webhosting tutorials:

Waarom is mijn object opslag groter (of kleiner) dan mijn gegevens?

Trefwoorden: Cloud Servers,  Web Hosting 

Waarom is mijn objectopslag groter dan mijn gegevens?
Samengevat:
Waarom is objectopslag kleiner dan mijn gegevens?
Gerelateerde webhosting tutorials:

Als u de Hostwinds-cloud-back-upservice hebt, mag het niet meer dan een paar dagen voordat u ziet dat de gebruikte objectopslag een andere grootte is dan de gegevens die worden ondersteund.

Waarom is mijn objectopslag groter dan mijn gegevens?

Voor Gedeelde en zakelijke hosting, Dit wordt eenvoudig uitgelegd: elke dagelijkse back-up is een kopie van het volledige CPANEL-account.Als u een gedeeld account hebt met 100 MB website / e-mail / database, zullen uw cloudback-ups elke dag met 100 MB groeien totdat uw retentielimiet wordt geraakt, dan zou het op 100 MB X-dagen zijn opgeslagen.U kunt het aantal opgeslagen dagen aanpassen als u liever minder betaalt voor opslag en denk niet dat u zoveel back-ups nodig hebt.

Voor een VPS of Toegewijde serverMaar de antwoorden zijn echter een beetje ingewikkelder.De back-upsoftware (RESTIC) maakt elke dag geen complete back-up van de server.Toch zijn de vastgelegde back-ups niet hetzelfde als een traditionele "volledige back-up wekelijks, incrementeel back-up dagelijks" systeem waar men misschien bekend is.Restic neemt elke dag back-ups in 'snapshots', maar slaat alleen de-gedupliceerde gegevens op.Als de oudste back-up ouder is dan de bewaarperiode (de standaardinstelling is 60 dagen en gebruikt als een voorbeeld voor de rest van dit artikel), verwijdert het en zuivert de oudste momentopname.Dit is niet hetzelfde als het verwijderen van de 'oudste volledige back-up', maar laat het vóór 60 dagen geleden de records van wijzigingen in de bestanden weg.

Als u bijvoorbeeld "Today.txt" hebt die elke dag automatisch wordt bijgewerkt met de datum van vandaag, heeft RESTIC 60 exemplaren van het opgeslagen.Wanneer de oudste momentopname wordt verwijderd, gooit deze de vorige versies weg, maar stelt u nog steeds in staat om het bestand in de laatste 60 dagen het bestand naar elke momentopname te herstellen.Evenzo, als u "start.txt" hebt die de datum van de server registreert en nooit verandert, wordt het bewaard en zal het herstellen van een momentopname op dezelfde gegevens.

Als u een grote database van producten hebt die niet vaak worden bijgewerkt, draagt deze niet veel meer bij aan de back-ups dan de grootte van de database.Aan de andere kant, als u een database van gebruikers, forumpalen, enz. Hebt, wordt dat dagelijks / uur / elke minuut veranderd - dit soort database zal een grote bijdrage leveren aan de grootte van een rustige back-up in objectopslag, zelfs als deAlgehele database-grootte groeit niet snel.

Laten we eens kijken naar een echte server.Deze voorbeelden zijn voor Linux, maar de ideeën zijn hetzelfde voor Windows.Een groot verschil met Windows is dat er verschillende snapshots per dag nodig heeft, één voor elke map in C: \, dus let op de datum van de snapshots in Windows en niet het totale aantal van hen.

Hier hebben we een verse Linux VPS met 1,5 GB gebruikt in de opslag:

Na het nemen van de eerste back-up, toont Object Storage ongeveer dezelfde 1.5 GB:

Wat gebeurt er als we ongeveer 1,1 GB aan gegevens toevoegen en een nieuwe back-up uitvoeren?

Maak je geen zorgen over het opdracht OpenSSL.Het is gewoon een eenvoudige manier om een willekeurig bestand te genereren dat we later eenvoudig kunnen bewerken.

De opslag van het object is gegroeid met ongeveer 1,1 GB:

Laten we een eenvoudig bewerken naar het bestand maken, wat van de tekst aan het begin vervangen (maar de bestandsgrootte niet wijzigen):

Een nieuwe back-up neemt niet veel meer ruimte in beslag, omdat we slechts één kleine verandering hebben gemaakt.Restic breekt bestanden in 'blobs' tussen 512kb en 8MB, dus het hoeft alleen maar één 'BOB' voor dit verschil op te slaan.

Een ingewikkelder bewerken, het vervangen van alle 'QQ' in het bestand met 'ZZ' veroorzaakt veel meer nieuwe blobs die moeten worden opgeslagen, maar:

Het bestand is dezelfde grootte

Maar de back-upgrootte is aanzienlijk gegroeid.

Dit veranderde ongeveer 250.000 van de 16 miljoen lijnen in het bestand, maar zelfs een verandering van 1,5% in gegevens die verspreid zijn via het hele bestand zal een grote bijdrage leveren aan het aantal blobs-restatica, moet opslaan voor de verandering.

En, natuurlijk, het verwijderen van het bestand bevrijdt veel ruimte op de drive.

Maar een nieuwe back-up verkleint niet de opslagomvang van het object.Vanzelfsprekend is een van de grote redenen om back-ups te hebben om te herstellen van accidentele (of kwaadwillende) deletie van gegevens.

We kunnen handmatig 'een momentopname vergeet en' snoei 'de geassocieerde gegevens.Dit is bijvoorbeeld een momentopname met een van de versies van het 1.1GB-bestand.

En de back-upopslaggrootte krimpt op de juiste manier:

De Hostwinds Cloud Backup-scripts zullen automatisch 'vergeten en' snoeien 'elke keer dat het wordt uitgevoerd, waarbij een momentopname per dag wordt gehouden voor het laatste aantal dagen dat is opgegeven in /root/.restic_var of C: \ Windows \ System32 \ Restic_repo.PS1.

Samengevat:

Actie

VPS-opslagformaat

Object opslagformaat

Eerste

1.5GB

1.421GB

1.1 GB bestand gegenereerd

2.6GB

2.512GB

Enkele regel gewijzigd

2.6GB

2.513GB

"QQ" -> "ZZ"

2.6GB

3.604GB

1.1GB-bestand verwijderd

1.5GB

3.604GB

momentopname verwijderd

1.5GB

2.513GB

Hoewel kleine veranderingen niet noodzakelijkerwijs kunnen bijdragen aan extra gebruikte back-upruimte, zullen veel kleine veranderingen en, uiteraard, grote wijzigingen aanzienlijk beïnvloeden het opgeslagen bedrag.

Waarom is objectopslag kleiner dan mijn gegevens?

Er zijn gelegenheden waar de opslag op de schijf groter is dan de back-upgegevens.Onze back-upscripts sluiten automatisch mappen zoals / TMP en / Var / TMP in Linux en de Prullenbak in Windows.Als u een bestand in Windows 'verwijdert' en het gaat naar de Prullenbak, leeg dan niet de Prullenbak gedurende 60 dagen.Als gevolg hiervan kan uw objectopslag kleiner zijn dan de ruimte die wordt gebruikt in de C: \ Drive.

Ik heb een 260 MB-versie van de Sample.txt in / TMP in Linux geplaatst en voer vervolgens een back-up uit:

Gewoon, de back-up is kleiner dan de gebruikte ruimte omdat niet alle directory's worden ondersteund.

De uitgesloten directory's in Linux zijn:

/ Dev, / Media, / MNT, / PROC, / RUN, / SYS, / TMP, / VAR / TMP, / VAR / LOG, / BACKUP, / HOME / VIRTFS

En in Windows ondersteunt Restic niet-verborgen directory's die 'ClientAcessable' zijn, dus mappen zoals C: \ $ recycler en bestanden zoals C: \ PageFile.Sys Raak niet een back-up.

Hopelijk, dit helpt bij het uitleggen van de discrepanties in uw gegevens versus de grootte van de back-ups.

Gerelateerde webhosting tutorials:

Geschreven door Hostwinds Team  /  juni- 5, 2021